Kuzey Kore’den Japon Denizi’ne füze! Japonya alarma geçti

Füze denemelerine devam eden Kuzey Kore, bu kez denizaltılar vasıtasıyla Japon Denizi istikametine doğru füze atışı gerçekleştirdi. Füzenin ateşlenmesi sonrası Japonya’da tedirginlik arttı. 

DÜNYA 07.05.2022, 12:32 08.05.2022, 09:35
Kuzey Kore’den Japon Denizi’ne füze! Japonya alarma geçti

Gerçekleştirdiği füze denemeleri ile özellikle Birleşmiş Milletler ve Batı dünyası tarafından sık sık tepkilere maruz kalan Kuzey Kore, bu çalışmalarında geri adım atmıyor. Bu kez denizaltılar vasıtasıyla Japon Denizi istikametine doğru füzelerini ateşleyen Kuzey Kore yönetimi, bölgede paniğin artmasına neden oldu. 

Füze atışı saat 14.07’de meydana geldi

Gerçekleştirilen füze atışı Güney Kore ve Japon birimleri tarafından da doğrulandı. Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Pyongyang kentinden denizaltılar vasıtasıyla gönderildiği tespit edilen yeni bir balistik füze, Japon Denizi’ne doğru ateşlenmiştir. Füze atışı saat 14.07’de meydana gelmiştir” ifadelerine yer verildi. Japonya Savunma Bakanlığı da benzer bir açıklama ile füze atışını doğruladı. 

Başbakanlık Ofisi’nde kriz masası kuruldu

Kuzey Kore’nin ateşlediği füzelerin Japonya’nın münhasır ekonomik bölge sınırlarının dışına düştüğü belirtildi. Kuzey Kore’nin son hamlesi sonrası Japonya’da da adeta kırmızı alarm verildi. Hükümet yetkilileri ile acil bir toplantı düzenleyen Başbakan Fumio Kishida, konuyla ilgili detaylı araştırmanın yapılması ve gerekli önlemlerin en üst düzeyde alınması talimatını verdi. Füze atışı sonrası Başbakanlık Ofisi’nde de bir kriz masası kurularak, bölgedeki faaliyetler anlık olarak mercek altına alındı. Kuzey Kore’nin gerçekleştirmiş olduğu son füze denemesi, bu sene içindeki 14. deneme oldu. 

Füze denemeleriyle Yoon Suk Yeol’a gözdağı mı veriliyor?

Tüm eleştirilere rağmen 2022 yılı içinde birçok füze denemesi gerçekleştiren Kuzey Kore, dış ülkelerden gelen tepkilere cevap vermemeye devam ediyor. Kuzey Kore yönetimi, bundan önceki son balistik füze denemesini yine Japon Denizi’ne doğru 3 gün önce gerçekleştirmişti. Kuzey Kore’nin son dönemde peş peşe gerçekleştirdiği füze denemeleri, Güney Kore başkanlığı için gün sayan Yoon Suk Yeol’a gözdağı olarak değerlendiriliyor. 

Yorumlar (0)