Kremlin’den ABD’ye suçlama: Sona ermesini istemiyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta barış yoluna dair açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Washington idaresini suçladı.

DÜNYA 07.03.2023, 15:20 08.03.2023, 12:23
Kremlin’den ABD’ye suçlama: Sona ermesini istemiyor

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta bir sene geride kaldı. Ukrayna’da barış yoluna ulaşılması için şartların henüz oluşmadığına işaret eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Washington, bu savaşın sona ermesini istemiyor" değerlendirmesinde bulundu.

“Washington yönetimi elinden gelen her şeyi yapacaktır”

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov Peskov, başkent Moskova’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ukrayna'da yaşanan son gelişmeleri paylaştı. Çin’in Ukrayna konusunda çözüm çalışmalarına dair Rusya'ya ilettiği plana dair bir soruyu cevaplayan Peskov, Çinli yetkililerin düşüncelerine önem verdiklerini ifade etti.

Ukrayna'da gerçekleştirdikleri "özel askeri operasyonun" sürdürüldüğüne işaret eden Peskov, "Bu noktada barışçıl güzergahta devam edebilmek adına gereken şartlar gerçekleştirilemedi. Bu sebeple, Rusya, özel askeri operasyonun devam ettirilmesi üzerinden hedeflerine erişmeye uğraşmaktadır" diye konuştu.

Ukrayna'da meydana gelen savaşın perde arkasında ABD'nin olduğunu iddia eden Peskov, "Washington, iki tarafın arasında meydana gelen savaşın sonlanmasını istemiyor. Bu savaşın devam etmesi adına Washington yönetimi elinden gelen her şeyi yapacaktır” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)