Koronavirüsün merkez üssünden iyi haber

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk ortaya çıktığı Çin'in Wuhan kentinde salgının başlamasından bu yana ilk kez iki gün üst üste yalnızca birer vakanın tespit edildiği aktarıldı.

DÜNYA 18.03.2020, 10:21
Koronavirüsün merkez üssünden iyi haber

Çin Sağlık Bakanlığı, Wuhan'da dün ve bugün yalnızca birer yeni Covid-19 vakasının olduğunu, bugün ülke genelinde yeni enfekte olmuş vaka sayısının ise 13 olduğunu açıkladı. 

Söz konusu vakalardan 3'ünün Pekin, 3'ünün Şanghay, 1'inin Siçuan, 5'inin de Guangdong'da görüldüğü bilgisi paylaşılırken, Wuhan'dan da iyi haberler gelmeye devam ediyor. İki gün üst üste bir yeni vakanın görüldüğü kentten sağlık personelinin tahliyesi başladı. Geçtiğimiz dönemde salgını kontrol altına alabilmek için ülkenin dört bir yanından bölgeye akın eden sağlık personeli, seremoni eşliğinde kentten ayrılmaya başladı.

Geçtiğimiz dönemde salgının yayılma hızını durdurmak ve can kaybını minimuma indirmek için bölgeye sadece bu vakalar için hastaneler inşa eden Çin, bu proje kapsamında ülkenin diğer bölgelerinden pek çok sağlık personelini Wuhan'a kaydırmıştı.

Ülke basınında yer alan habere göre, kentteki salgının kontrol alınmasının ardından bu personelin tahliyesi de başladı. 

Uluslararası haber ajansı Reuters tarafından paylaşılan görüntülerde tahliye edilen sağlık personelinin seremoni eşliğinde kenti terk ettikleri görüldü.

Askerlerin tahliye edilen sağlık personelini asker selamı ile uğurladığı görüldü.

81 bin civarında vakanın bulunduğu Çin'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle 3 bin 237 kişi yaşamını yitirdi.  

Virüse yakalanan yaklaşık 70 bin kişi ise iyileşti.

Yorumlar (0)