Komşu karıştı, sosyal medya engellendi!

Irak'ta işsizlik oranlarının yüksekliği nedeniyle yapılan hükümet karşıtı gösteriler nedeniyle sosyal medyaya erişim yasaklandı.

DÜNYA 02.10.2019, 21:05 03.10.2019, 00:43
Komşu karıştı, sosyal medya engellendi!

Irak'ta yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu gibi sorunlara çözüm getirilmesi talebiyle yapılan gösteriler ikinci gününde sürerken sosyal medyaya erişim engellendi.

Hükümet, Twitter, Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi sosyal medya mecralarına erişimi durdurdu.

Dört kişi öldü

Irak'taki hükümet karşıtı gösteriler ağırlıklı olarak başkent Bağdat ve güney bölgelerinde devam ediyor. Güvenlik güçleri de eylemcilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale ediyor.

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde bugün yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 1 kişi yaşamını yitirmişti.

Dün de başkent Bağdat'ta güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesinde 3 kişi hayatını kaybetmiş, en az 100 kişi yaralanmıştı.

Bazı hükümet binalarını yaktılar

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde hükümet karşıtı eylemciler, vilayete bağlı ilçelerde bazı hükümet binalarını yaktı.

Er-Rafideyn Operasyonlar Komutanlığı'nda görevli subaylardan Hakim el-Esedi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, protestocuların Zikar vilayetine bağlı Suk eş-Şuyuh ve Ed-Devaye ilçelerindeki kaymakamlık binaları, Suk eş-Şuyuh belediye binası ve En-Nasıriyye kentindeki mühendisler sendikası binasını ateşe verdiğini ifade etti.

Yorumlar (0)