Kim, Güney Kore'nin davetini elinin tersiyle itti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in gelecek hafta Güneydoğu Asya liderlerinin ağırlanacağı bir zirve için yaptığı daveti kabul etmedi.

DÜNYA 21.11.2019, 14:22 21.11.2019, 14:35
Kim, Güney Kore'nin davetini elinin tersiyle itti

Kuzey Kore resmi ajansı KCNA'da yer alan haberde, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in'in gelecek hafta Busan kentinde gerçekleştirilmesi planlanan iki günlük Güney Kore-Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) özel zirvesi için şahsi mektup gönderdiğini bildirdi.

Haberde, ayrıca Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un bu etkinliğe katılması için herhangi bir neden bulamadığı ifade edildi. 

Kuzey Kore liderinin, Güney Kore'de yapılacak zirveye katılmayacağı belirtilen haberde, "Güney tarafının güven ve samimiyeti için minnettarız ancak Devlet İşleri Komisyonu (SAC) Başkanı'nın (Kim Jong-un) Busan'ı ziyaret etmesi için uygun sebep bulamamamızı anlayacaklarını ümit ediyoruz." ifadesi kullanıldı. 

Güney Kore'yi dışarıdan yardım almakla suçladı

KCNA haber ajansı, Güney Kore'ye Koreler arası işleri çözmeye çalışırken dışarıdan yardım almakla ve iki ülke arasında geçen sene yapılan anlaşmaları yerine getirmemek 

Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 2018 yılının nisan ve mayıs aylarında iki ülke sınırında bulunan Panmunjom Ateşkes Köyü'nde, geçen sene de eylül ayında Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da görüşmüş ve ülkeleri arasındaki barış sürecini değerlendirmişti. 

Yorumlar (0)