Karantina oteli enkazında 4 kişi öldü

Çin’de çöken karantina otelinde 4 kişi yaşamını yitirirken kurtarma çalışmalarında 42 kişi göçük altından sağ olarar çıkarıldı. Kurtarılanlardan 5'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.

DÜNYA 08.03.2020, 11:32
Karantina oteli enkazında 4 kişi öldü

Çin'de çöken, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastalarının karantinada bulunduğu otelde 4 kişi hayatını kaybetti.

China Daily gazetesinde yer alan habere göre, Fucien eyaletinin Çüencou şehrinde 70 civarında kişinin bulunduğu otel, birinci katta yapılan onarım çalışmalarında meydana gelen kaza sebebiyle dün yerel saatle 19.30'da çökmüştü.

Yerel hükümet tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının en yoğun olduğu Hubey eyaleti ile Cıciang eyaletinin bazı bölgelerinden gelen ve Covid-19 hastalarıyla temasa geçen kişilerin karantinada tutulması için kullanılan Şincia (Xinjia) Express Hotel’inden 9 kişinin kendi imkanlarıyla çıktığı kaydedildi.

Kurtarma çalışmalarında 42 kişi ise arama-kurtarma ekipleri tarafından göçük altından kurtarıldı. Kurtarılanlardan 4’ü yaşamını yitirirken 5’inin ise durumunun ağır olduğu belirtildi.

Bölgede arama kurtarma ekipleri ile itfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sürerken binanın sahibi gözaltına alındı.

Bahar bayramından dönüş

Çin'de, Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) son günlerde belirli oranda kontrol altına alınmasıyla insanlar Bahar Bayramı’yla gittikleri kentlerden çalıştıkları şehirlere geri dönüyor.

Yerel hükümetler, şehirlere dışardan gelen şahıslara 14 gün boyunca kendilerini karantinaya almaları tavsiyesinde bulunurken, karantina durumu bazı bölgelerde yerel hükümetin tahsis ettiği otel ve benzeri binalarda da yapılabiliyor.

Kuluçka süresi 27 gün

Covid-19’un insan vücudundaki kuluçka süresi, salgının ilk başlarında 14 olarak duyurulmuştu fakat bu kuluçka süresinin bazı hastalarda 27 güne kadar çıkabildiği Çin makamları tarafından ilan edilmişti.

NHC'den (Çin Ulusal Sağlık Komisyonu) gün içinde yapılan açıklamada, Covid-19 sebebiyle 3099 kişinin hayatını kaybettiği, koronavirüs bulaşan kişi sayısının 80 bini aştığı belirtilmişti.

Yorumlar (0)