Kaçırılan aktivist de ölü bulundu

Irak'ta hükümet karşıtı gösterilere katılan aktivist Ali Necim el-Lami kimliği henüz tespit edilemeyen kişiler tarafından kaçırıldıktan sonra ölü bulundu. 

DÜNYA 11.12.2019, 11:55
Kaçırılan aktivist de ölü bulundu

Anadolu Ajansı muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre Irak'ta hükümet karşıtı gösterilere katılan aktivist Ali Necim el-Lami, dün binlerce göstericinin bir araya geldiği başkentteki Tahrir Meydanı'ndan, evine dönerken gece saatlerinde meçhul kişiler tarafından kaçırıldı. 

Aktivist Ali Necim el-Lami'nin cansız bedeni, kaçırıldıktan birkaç saat sonra evine yakın bölgede bulundu. 

Hükümet karşıtları tek tek kaçırılıyor

Irak'ta 1 Ekim'den bu yana devam eden hükümet karşıtı protesto gösterilerinde şu ana kadar onlarca aktivist kaçırıldı. Alıkonulan aktivistlerin bir kısmı serbest bırakılırken, bir kısmının ise akıbeti hâlâ bilinmiyor. Son olarak 6 Aralık'ta 22 yaşındaki foto muhabiri Zeyd Muhammed el-Hafaci, Bağdat'taki evinin önünden kaçırılmıştı.

Irak'taki hükümet karşıtı protesto gösterileri

Irak Yüksek Bağımsız İnsan Hakları Komiserliğinin 4 Aralık'ta yaptığı açıklamaya göre, Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde en az 460 kişi hayatını kaybetti, 19 bin kişi ise yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki vilayetlerde devam eden protesto gösterileri sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dillendiriliyor.

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, hükümet karşıtı protesto gösterileri sebebiyle 29 Kasım'da istifa etmek zorunda kalmıştı.

Yorumlar (0)