Johnson, "felç eden" Brexit'i bir an önce sonlandıracak

İngiltere Başbakanı Johnson, Brexit belirsizliğinin ülke ekonomisini "felç ettiğini" ve sürecin bir an önce bitirileceğini söyledi.

DÜNYA 18.11.2019, 11:33
Johnson, "felç eden" Brexit'i bir an önce sonlandıracak

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 12 Aralık'taki seçimlerin önemi hakkında konuştu. Brexit sürecinin Birleşik Krallık ekonomisini "felç ettiğini" söyleyen Johnson, seçimi kazanırlar ve parlamentoda çoğunluk elde edebilirlerse sürecin bir an önce bitirileceğini söyledi.

12 Aralık erken genel seçimleri, 3 yıldır süren Brexit belirsizliğinin sonlandırılmasını amaçlıyor. 2016'da Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma kararı alan Birleşik Krallık'ın içinde bulunduğu durum, dünyanın 5. en büyük ekonomisini oldukça derinden sarstı ve ülkedeki iş insanları ve yatırımcıların Britanya ekonomisine olan güvenini sarstı.

Johnson sanayicilere konuşacak

Britanya Sanayisi Konfederasyonu'na (CBI) konuşacak olan Başbakan Johnson, büyük müesseselerin 2016 referandumunda AB'de kalmaya yönelik bir eğilimi olduğunu bilmesine rağmen sürecin başlamasından sonra Brexit durumunun bir an önce netlik kazanmasını istediklerini bildiğini, bunun için çabaladığını dile getirecek.

CBI'a konuşacak olan Johnson'un konuşma içeriğine dair basına aktarılan ön bilgilerde, "Britanya bir kördüğümde ve ekonomimiz birinci viteste takılı kaldı. Brexit sürecine uzatma üzerine uzatma geliyor. Süreç, işletmeleri devamlı bir yokuşa zorluyor" ifadeleri kullanıldı.

Johnson, ülkesinin sanayicilerine "Muhafazakar Parti'nin çoğunlukta olduğu bir hükümetle zaten bir anlaşmaya vardığımız Brexit sürecinin tamamlanacağından ve ekonomimizi felç eden kararsızlık ve karmaşanın son bulacağından emin olabilirsiniz" şeklinde konuşacak.

Johnson çıkış ararken Corbyn ise tercihi halka bırakmak istiyor


İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn

Başbakan Boris Johnson, AB ile geçtiğimiz ay vardığı anlaşmayı Avam Kamarası'ndan geçirmek için seçimlerde çoğunluğu elde etmeye çalışıyor. Bir diğer yanda ise İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, partisinin seçimleri kazanması durumunda AB ile çıkış anlaşmasını tekrar görüşeceğini ve yeniden bir referandum yapılacağını açıkladı.

Boris Johnson sanayiyi destekleyecek adımlar atacak

Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, seçimlerden önce iş insanlarına önemli vaatlerde bulunuyor. Parti; işletme vergilerinin indirilmesi, çalışan vergisinin azalatılması, inşaat vergi indirimlerinin artırılması ve ar-ge vergilerinin azaltılması gibi vaatleriyle iş insanlarının oylarını kazanmak istiyor.

Jeremy Corbyn sürdürülebilir ve çevre dostu büyüme peşinde

Aynı konferansa katılacak olan İşçi Partisi lideri Corbyn de iş insanlarına çeşitli planlarını sunacak. Corbyn'in partisi; yenilenebilir enerji ve taşımacılık, sürdürülebilir inşaat, düşük karbon salınımlı sanayi ve sürdürülebilir tarım ve ormancılık gibi alanlardaki uzman sayısının artırılması için uzmanlık eğitimi ile sanayicilerin oylarını almaya çalışacak.

Yorumlar (0)