Joe Biden: Bunlar isyankar ayak takımı, bunlar yerel terörist

Joe Biden, dün akşam ABD Kongre binasına baskın yapan protestoculara 'yerel terörist' sıfatını kullandı.

DÜNYA 07.01.2021, 23:06 09.01.2021, 15:30
Joe Biden: Bunlar isyankar ayak takımı, bunlar yerel terörist

Donald Trump taraftarlarının ABD Kongre binasına baskın düzenlediği tarihi günün sonrasında, başkanlığı meydana gelen olayların ardından tescillenen Joe Biden, yaşanan olaylar ile ilgili ilk defa konuştu.

"Yerel teröristler"

JoeBiden, meydana gelen olaylar için oldukça üzgün olduklarını ancak dün binaya giren topluluğun 'gösterici' olarak adlandırılamayacağını, onların 'yerel terörist' olduklarını dile getirdi.

Joe Biden, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Demokrasimize benzeri görülmemiş bir saldırı yapıldı. Bu öyle bir saldırı ki; aslında hürriyetin merkezi olan Amerika Birleşik Devletleri'nin merkezine yapıldı. Adaletin üstünlüğüne karşı sergilenen bir saldırı. Amerika Birleşik Devletleri'nin en kutsal başarılarına karşı gerçekleştirilen bir saldırı. Vatandaşlar tarafından seçilmiş olan hükümete karşı sergilenen bir saldırı. Hepimiz çok üzgünüz. Dün karşı karşıya kaldığımız şey protesto, fikir ayrılığı ya da düzensizlik değil, tamamen bir kaostu. Bazı gösteriler oldu fakat bunu yapan şahıslara 'protestocu' diyemeyiz. Bunlar isyankar olan ayak takımı. Bunlar yalnızca terör estiren yerel teröristlerdi.".

Yorumlar (0)