İtalya'da karantina sona mı eriyor? Açıklama geldi

İtalya, son iki haftanın en düşük ölüm oranının kaydedilmesi nedeniyle karantinaya son vermeyi planladığını bildirdi. 

DÜNYA 06.04.2020, 12:29
İtalya'da karantina sona mı eriyor? Açıklama geldi

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, 9 Mart gününden itibaren 60 milyon nüfusa sahip ülkedeki sıkı karantina uygulamasını artık yavaş yavaş hafifletmeye karar verdiklerini ifade etti.

Bakan Speranza, bu kapsamda birçok önlemin yer aldığı yeni bir paketin duyurulacağını kaydetti. Diğer yandan, ayrıntılı test çalışmalarının ve sıkı sağlık hizmetlerinin sürdürüleceğini kaydetti.

Speranza, Roma’daki olağanüstü halin iki basamakta yönetileceğini ve karantina önlemlerine aşamalı olarak son verileceğini kaydetti fakat normal şartlara tam olarak geri dönebilmek için bazı kuralların hayata geçirileceğini belirtti. 

Bu kurallara göre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının daha hızlı ve daha verimli bir şekilde tedavi edilmesi amacıyla yerel sağlık sistemleri kuvvetlendirilecek, vatandaşların maske kullanımı her alana yayılacak ve sosyal mesafe kuralı için alınan önlemler sürdürülecek. 

Akıllı telefon uygulamalarının ve diğer dijital teknolojilerin kullanımı ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) testlerinin ve hasta temas takibinin genişletileceğini kaydeden Speranza, sadece koronavirüs hastalarını tedavi edecek bir hastane ağı kurulacağını söyledi. 

Speranza, "Bir aşı bulunana kadar ikinci bir koronavirüs dalgasının ülkeyi sarmasını önlemek için bu kuralları uygulamak mecburiyetindeyiz." açıklamasını yaptı. 

İtalya’da şu ana kadar koronavirüs sebebiyle 15 bin 887 kişi hayatını kaybederken, 128 bin 948 kişiye teşhis kondu.
 

Yorumlar (0)