Iraklı kardeşler ürettikleri maskeleri ücretsiz dağıtıyor!

Bağdat'ta Hüseyin ve Seccad adlı kardeşler, Covid-19 nedeniyle mağdur olup maske alamayan kişilere ürettikleri maskeleri ücretsiz olarak dağıtıyor.

YAŞAM 06.04.2020, 12:22
Iraklı kardeşler ürettikleri maskeleri ücretsiz dağıtıyor!

Irak'ın başkenti Bağdat'ın Sadr Bölgesi'nde kendi şartlarıyla kurdukları derme çatma atölyede çalışan Hüseyin ve Seccad kardeşler, yenitip koronavirüse karşı mücadelede ürettikleri maskeleri ücretsiz olarak dağıtıyor.

Hüseyin ve Seccad kardeşler, ürettikleri maskeleri, ihtiyacı olan bazı hastanelere de gönderiyor.

Kardeşlerden 25 yaşındaki Hüseyin Kazım, kendi imkanlarıyla kurduklarını belirttiği atölyede, yoğun bir tempoda günde 1500 ile 1700 arası maske ürettiklerini ifade etti. 

Maske fiyatlarında ciddi artışın olduğunu belirten Kazım, bununla mücadele etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Iraklı genç, kardeşi ve zaman zaman arkadaşlarının yardımıyla atölyeyi saat 08:00'de açıp gece yarısına kadar burada dikiş yaptıklarını belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın hastanelere yeterince maske veremediğini ifade eden kardeşler, tek sıkıntılarının kumaş olduğunu kaydetti.

Maske haricinde önlükte dikiyorlar

Hüseyin Kazım, maskenin yanı sıra bu süreçte hastanelerde bulunması zor olan önlükleri de diktiklerini bildirdi. 

Üniversite mezunu olup iş bulamayan Kazım, yaptıkları işten gelir elde edip etmedikleri sorusunu ise, "Hiçbir gelir elde etmiyoruz. Tamamen vatandaşlık görevini yerine getirme esasına dayalı çalışıyoruz. Vatan babadır. Ona dar günde hizmet etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Iraklı kardeşler, 20 metrekare alandan oluşan küçük atölyede ürettikleri maskelerden, bölgede sokağa çıkma yasağı nedeniyle nöbet tutan askerlere de dağıtıyor.

Yorumlar (0)