İsveç'te skandal: Kur'an-ı Kerim saldırısına engel olmaya çalışan 15 kişi gözaltına alındı!

İsveç’te Müslümanların yoğun olduğu yaşadığı Malmö kentindeki Varnhemstorget bölgesinde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e saldı düzenleyen Irak asıllı Salwan Momika'ya engel olmaya çalışan 15 kişi ekipler tarafından gözaltına alındı.

DÜNYA 03.09.2023, 18:00
İsveç'te skandal: Kur'an-ı Kerim saldırısına engel olmaya çalışan 15 kişi gözaltına alındı!

Saldırının gerçekleşeceği olay yerine polis koruması eşliğinde gelen Irak asıllı Momika, tüm tepkilere rağmen aldırış etmeden Kur'an-ı Kerim’i yaktı.

Saldırıya engel olmak isteyen 15 kişi gözaltında!

Yaşanan çirkin saldırının ardından etrafta toplanan 100'e yakın gösterici, Momika ile polise şişe ve taş fırlattı. Olayların büyümesi üzerine polis ekipleri Momika'yı olay yerinden kaçırmaya çalışırken göstericiler ile polis arasında arbede meydana geldi. Olay sonrasında ise saldırıya engel olmak isteyen 15 kişinin polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı açıklandı.

Malmö polisinin duyurusunda, eylemin çok şiddetli geçtiği ve zaman zaman isyan çıktığı bilgisi verildi. Polis, tekrar olay çıkma ihtimaline karşı bölgede nöbet tutmaya başladı.

Danimarka ve İsveç’te Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar devam ediyor!

Son dönemde İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen saldırılar yoğunlaşırken söz konusu provokasyonlara yetkililer tarafından izin verilmesi ise tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022 yılında Paskalya tatili süreci boyunca İsveç'in Malmö, Jönköping ve Norköpin şehirleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim’e yönelik gerçekleştirilen çirkin provokasyonlarına devam etmişti.

Paludan, 21 Ocak tarihinde Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ile 27 Ocak tarihinde Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma eyleminde bulunmuştu.

Salwan Momika ise yine Stockholm'de Kurban Bayramı'nın birinci günü olan 28 Haziran'da, polis koruması altında Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı.

Momika, 20 Temmuz tarihinde Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 14 Temmuz ile 31 Temmuz tarihinde de İsveç parlamentosu önünde yine polis koruması altında Kur'an-ı Kerim’i ve Irak bayrağını ayakları altına almıştı.

İran asıllı Bahrami Marjan ise 3 Ağustos'ta Stockholm'ün Angbybadet sahilinde polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Yorumlar (0)