İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail ordusu, abluka altında bulunan Gazze Şeridi'nde bazı noktalara hava saldırısı gerçekleştirdi.

DÜNYA 22.08.2021, 01:06 23.08.2021, 15:00
İsrail’den Gazze’ye hava saldırısı

İsrail-Gazze hududunda bir araya gelen yüzlerce Filistinlinin düzenlediği gösterilerin akabinde bölgede tansiyon tırmandı.

İsrail ordusu, Gazze hududuna takviye birlikler gönderdiğini bildirirken, Filistinli direniş gruplarının da alarm durumuna geçtiği belirtildi.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz'ın dün huduttaki gösteriler sırasında bir İsrail askerinin vurulmasına karşılık vereceklerini açıklamasından birkaç saat sonra İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne hava saldırısı gerçekleştirdi.

Patlama sesleri duyuldu

Aktarılan bilgilere göre, saldırının akabinde Gazze'deki birkaç farklı noktada patlama sesleri duyuldu.

Filistin medyasında yer alan haberlere göre, hedef alınan yerler arasında Gazze'nin orta bölgelerindeki Nuseyrat bölgesi ile sahil bölgesindeki Şati Mülteci Kampı'nın olduğu öğrenildi.

Gazze Şeridi'nin üzerinde yaklaşık olarak iki saattir aralıksız bir şekilde uçan İsrail insansız hava araçlarının sesi bölgenin tamamında duyuluyor.

Dün akşam saatlerinde Mescid-i Aksa'nın 1969 yılında fanatik bir Yahudi tarafından yakılmasının 52. yılı vesilesiyle abluka altındaki Gazze Şeridi hududunda düzenlenen gösterilerde 41 Filistinli ile bir İsrail askeri yaralanmıştı.

İsrail ordusu, 19 Ağustos tarihinde Gazze hududundaki güçlerini artırma yönünde karar almıştı.

Avustralya asıllı fanatik Yahudi Dennis Michael Rohan, 21 Ağustos 1969 tarihinde Mescid-i Aksa'ya girerek Kıble Camisi'nin mihrabı ve 1000 yıllık Selahaddin minberini ateşe vermişti. 















































Yorumlar (0)