İsrail ordusu ek asker gönderecek!

"Ürdün Vadisi'ne ek asker gönderme" kararının, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın sözde "Yüzyılın Barış Planı"nı açıklamasına saatler kala alınması dikkatlerden kaçmadı.

DÜNYA 28.01.2020, 14:19 28.01.2020, 14:45
İsrail ordusu ek asker gönderecek!

İsrail ordusu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin-İsrail meselesine sözde "çözüm bulmak" için hazırladığını ileri sürdüğü ancak Filistin'i daha da kötü duruma düşürmek ve İsrail'in elini güçlendirmekten öteye gitmeyecek olan ve bugün açıklayacağını duyurduğu sözde barış planı öncesi, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi'ne ek asker gönderme kararı aldı.

Konuya ilişkin İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Yapılan durum değerlendirmesinin ardından Ürdün Vadisi'ndeki birliklere piyade asker takviyesi yapılması kararlaştırıldı." denildi.

Yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Ürdün Vadisi'ne gönderilecek ek asker sayısı ve zamanına ilişkin ise detay paylaşılmadı.

Filistin toprağını "İsrail'e ilhak etme" vaadi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 17 Eylül 2019 tarihinde yapılan erken seçimler öncesi Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'ni İsrail'e "ilhak" edeceğini vaadetmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2 Mart'ta tekrarlanacak erken seçim için hazırladığı kampanyasında da söz konusu "ilhak" vaadini tekrarlamıştı.

İsrail ordusunun Filistin toprağı olan Ürdün Vadisi'ne ek asker gönderme kararının Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planını açıklamasına saatler kala alınması dikkati çekti.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da dün yaptığı görüşmede, İsrail-Filistin meselesine güya "çözüm bulmak" iddiasıyla hazırladığı sözde barış planını bugün açıklayacağını bildirmişti.

Yorumlar (0)