İsrail ile Hamas'ın anlaştığı öne sürüldü!

İsmi açıklanmayan bir siyasi kaynaktan edindiği bilgileri aktaran İsrailli yayın kuruluşu KAN'a göre İsrail ve Hamas, esir takası konusunda anlaştı. 3 aşamalı ateşkes anlaşmasına göre çatışmalar tamamen durdurulacak.

DÜNYA 02.06.2024, 01:35 Hakan Öksüz
İsrail ile Hamas'ın anlaştığı öne sürüldü!

İsrail medyasında yer alan bir iddiaya göre Tel Aviv yönetimi, 3 aşamadan meydana gelen ateşkes planı konusunda Hamas ile anlaştı. Yayın kuruluşu KAN, İsrail hükümetinden bir siyasi kaynağın aktardığı bilgilere ilk aşamada ölü veya diri 33 rehine serbest bırakılacak. İkinci aşamada savaş sona erecek.

İlk aşama 6 hafta sürecek

İsmi açıklanmayan kaynak, ABD Başkanı Joe Biden'ın ateşkes önerisinin ilk aşamasının 42 gün süreceğini kaydetti. Bu 6 hafta boyunca esirlerin grup halinde serbest bırakılacağı, İsrail ve Hamas arasında savaşı sona erdirecek müzakerelerin başlayacağı öngörülüyor.

İkinci ve üçüncü aşama

İkinci aşamada askerlerin de aralarında yer aldığı bütün rehinelerin serbest bırakılacağı kaydedildi. İkinci aşamadaki bu uygulamanın, çatışmaların tamamen durdurulmasına dair bir anlaşma yapıldığı takdirde gerçekleşeceği belirtildi. Son aşamada ise hayatını kaybeden bütün rehinelerin cenazelerinin teslim edileceği vurgulandı.

Yorumlar (0)