İsrail ‘Refah’ saldırılarına devam ediyor

Uluslararası hukuka rağmen İsrail'in Refah saldırıları devam ediyor ve bölge sakinlerine göre İsrail güçleri, dün gece kenti ateş altında tuttu.

DÜNYA 01.06.2024, 14:53 03.06.2024, 08:50 Melina Ay
İsrail ‘Refah’ saldırılarına devam ediyor

Uluslararası Adalet Divanı'nın ‘derhal durdurulması’ gerektiğine dair kararına rağmen İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Refah'a yönelik saldırıları devam ediyor. Bölge sakinleri, Refah'ın batısındaki Tal al-Sultan mahallesinde gece boyunca tank ateşinin sürdüğünü rapor ederken, kentin doğusundaki ve merkezindeki görgü tanıkları yoğun topçu bombardımanını dile getirdi.

“Binaların çatılarında işgalciler var”

AFP haber ajansına konuşan Refah'ın batısında yaşayan bir bölge sakini, “Gece boyunca hiç durmayan hava ve topçu saldırıları altındaydık. Tal el-Sultan mahallesindeki yüksek binaların çatılarında birçok işgalci keskin nişancı var, bu da durumu son derece tehlikeli hale getiriyor” dedi.

Gidecek başka güvenli yer yok

AFP muhabirine göre, Filistin topraklarının kuzeyindeki Gazze Şehri'nde de İsrail ordusunun bombardımanı ve top atışları devam ediyor. İsrail, aylardır Filistinli sivilleri Refah'a sığınmaya çağırırken, Gazze'nin geri kalanında yoğun çatışmalar ve İsrail bombardımanı yaşanıyor. Aktarılan iddialara göre, şimdi ise İsrail askerleri kara harekâtı görmeyen son bölgeye de girerken, Filistinlilere yeniden yer değiştirmeleri söyleniyor. Öte yandan, bölge sakinleri gidecek başka güvenli bir yer olmadığını belirtiyor.

İsrail üzerinde etki yaramadı

İsrail'in Refah'a doğru ilerleyişi uluslararası öfkenin artmasına neden olurken, Birleşmiş Milletler’in en üst mahkemesinin saldırıyı durdurma emrinin yankıları hala sürüyor. Geçen hafta Refah'taki bir çadır kampına düzenlenen İsrail hava saldırısında en az 45 kişinin hayatını kaybetmesi geniş çapta kınandı ve ABD'den eleştiriler geldi. Ancak bu tepkiler, İsrail'in askeri planları üzerinde görünürde herhangi bir etki yaratmadı.

Yorumlar (0)