İslam İşbirliği Teşkilatı, olağanüstü toplanıyor!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Irak ve İran’ın önerisi ile İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Danimarka ve İsveç’te Kur'an-ı Kerim’e yönelik yapılan hakaretler nedeni ile pazartesi günü olağanüstü toplanacağını duyurdu.

DÜNYA 26.07.2023, 09:21 26.07.2023, 09:30
İslam İşbirliği Teşkilatı, olağanüstü toplanıyor!

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Irak ve İran’ın önerisi ile İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Danimarka ve İsveç’te Kur'an-ı Kerim’e yönelik gerçekleşen hakaretler nedeni ile pazartesi günü olağanüstü şekilde toplanacağını açıkladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı, pazartesi günü toplanıyor

Kenani, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Kuran-ı Kerime hakaret eylemlerine ilişkin İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkelerin Dışişleri Bakanları’yla görüştüğünü belirterek “İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan resmi toplantı talebi iletildi. Kur'an-ı Kerim’e yönelik hakaretler nedeniyle gerçekleştirilecek olan bu olağanüstü toplantının pazartesi günü çevrim içi olarak gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı” ifadelerini kullandı.

İsveç’te Kur'an-ı Kerim’e hakaret!

28 Haziran tarihinde İsveç’te Irak asıllı Salwan Momika, Stockholm Camisi önünde polis koruması eşliğinde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Söz konusu olayın ardından Momika, Irak'ın Stokholm Büyükelçiliği önünde de Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağını ayaklarının altına almış ve İslam dinine hakaret etmişti.

Danimarka’da aşırı sağcı grup Kur'an-ı Kerim yaktı!

Geçtiğimiz haftaysa Danimarka’nın Kopenhag’daki Irak büyükelçiliği önünde Danimarkalı Vatanseverler (Danske Patrioter) isimli aşırı sağcı bir grup, Kur'an-ı Kerim'in yakıldığını ve Irak bayrağının ayaklar altında çiğnendiğini gösteren bir videoyu sosyal medya kanallarında yayınlamıştı.

Yorumlar (0)