İşçi Partisi lideri Corbyn istifa edecek!

İşçi Partisi lideri Corbyn, 12 Aralık seçimlerinde alınan ağır yenilgiden sonra istifa kararı aldı.

DÜNYA 13.12.2019, 10:29
İşçi Partisi lideri Corbyn istifa edecek!

Birleşik Krallık'ın 12 Aralık seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Muhafazakar Parti, yakın tarihin en büyük seçim zaferini aldı. Son 84 yılın en kötü seçim mağlubiyetini alan İşçi Partisi'nde lider Jeremy Corbyn, istifa kararı aldı.

Corbyn kampanya sırasında da eleştiriliyordu

Corbyn'in eleştirmenleri, "İşçi Partisi'nin kalesi" olarak bilinen şehirlerde yaşanan büyük oy kaybına Corbyn'in Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden çıkışı olan Brexit konusundaki muğlak tavrının sebep olduğunu iddia ediyor. Jeremy Corbyn, ülke çapında yaptığı seçim kampanyasında da kendisini sevmeyen Britanyalıların büyük tepkisiyle karşılaşmıştı.

İstifası hemen gerçekleşmeyecek

Corbyn, "İşçi Partisi'ni gelecekteki bir genel seçim kampanyasında yönetmeyeceğim" dedi. Avam Kamarası'ndaki koltuğunu sağlam bir şekilde koruyan 70 yaşındaki İşçi Partisi lideri, seçim sonuçlarını "büyük bir hayal kırıklığı" olarak tanımladı. Corbyn, istifasının hemen olmayacağını ve partisinin seçim sonuçlarını değerlendirme sürecinde de başta olacağını söyledi.

İşçi Partisi, Corbyn konusunda ikiye bölündü!

Seçimde Avam Kamarası'ndaki koltuklarını kaybeden İşçi Partisi vekilleri, seçim hezimetinin sorumluluğunu tamamen lider Corbyn'e bağladı. Stoke-on-Trent adayı Ruth Smeeth, Jeremy Corbyn'in "aylar önce bırakmış olması" gerektiğini söyledi.

Corbyn yönetiminin adalet sözcüsü Richard Burgon, İşçi Partisi liderinin istifasının ardından partinin eski politikalarına geri dönmemesi gerektiğini, Britanya halkının Corbyn politikalarına karşı çıkmadığını, seçim mağlubiyetinin sebebinin Brexit süreci ve Corbyn hakkındaki negatif medya kampanyaları olduğunu söyledi ve parti liderini savundu.

Yorumlar (1)
emin sabuncu 4 yıl önce
bu karar bizim siyasilere örnek olsun