İran’dan İsrail’e füze yağdı! Biden'dan İran mesajı: 'Yapmayın'

İsrail ve İran arasındaki gerilim artarken, Güney Lübnan'dan İsrail'e 50'den fazla roket fırlatıldığı belirtildi. ABD Başkanı Biden'dan sıcak gelişme ile ilgili 'Yapmayın' uyarısı geldi.

DÜNYA 12.04.2024, 21:47 12.04.2024, 23:28 Buse Önder
İran’dan İsrail’e füze yağdı! Biden'dan İran mesajı: 'Yapmayın'

Dünya İran'ın İsrail'e yapacağı saldırıya kilitlenmişken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Hizbullah Hareketi, Lübnan'ın güneyinden İsrail'in Yukarı Celil'deki askeri üssüne onlarca katyuşa füzesiyle yapılan saldırıyı duyurdu. Söz konusu saldırının, İsrail güçlerinin Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılara bir karşılık olduğu belirtildi.

Hizbullah'ın açıklamasında, İsrail'in Yukarı Celil'deki El Zaur askeri üssünün onlarca katyuşa füzesiyle vurulduğu ifade edildi.

İsrail ordusundan açıklama

İsrail ordusu ise Hizbullah tarafından gerçekleştirilen saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. İsrail ordusunun açıklamasında, Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 50'ye yakın füzenin fırlatıldığı ve bunlardan bir kısmının demir kubbe sistemiyle durdurulduğu, geriye kalan füzelerin ise boş araziye düştüğü belirtildi.

Hizbullah'ın saldırısında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı aktarılırken, İsrail Ordu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada füze saldırılarının engellendiği ifade edildi. İsrail Sağlık Bakanlığı ise ülke çapındaki hastanelere bir mesaj göndererek, acil durum departmanlarının olası bir saldırıya hazır olmalarını istedi.

‘İran’a mesajım, yapmayın’

ABD Başkanı Biden da konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy'un aktardığına göre, Biden, İran'a mesaj vererek "İran'a mesajım yapmayın. İsrail'in savunulmasına kendimizi adadık. İsrail'in savunulmasına yardım edeceğiz. İran başaramayacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)