İsrail'den İran'a tehdit: "Düşmana sürprizler hazırladık"

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in "Suriye'deki saldırı cezasız kalmayacak." şeklindeki açıklamasına tepki gösteren İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, "Olası bir saldırıya İran topraklarında güçlü bir karşılık vereceğiz. Düşmana sürprizler hazırladık." dedi.

DÜNYA 10.04.2024, 18:45 Hakan Öksüz
İsrail'den İran'a tehdit: "Düşmana sürprizler hazırladık"

İsrail'e yönelik sert açıklamalar yapan İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Gazze'de Ramazan ayı boyunca katliam sürdü. Tüm Müslümanları üzen bir tablo ortaya çıktı. Gaspçı Siyonist rejim, çocukları ve savunmasızı katletti. Onlara lanet olsun." dedi.

Hamaney: "Suriye saldırısı, cezasız kalmayacak"

1 Nisan'da İsrail tarafından Suriye'deki İran Konsolosluğuna saldırı yapıldığını hatırlatan Hamaney, "Bu kötü niyetli rejimin hamlesi, cezasız kalmayacak. Filistin konusunun Washington, Paris ve Londra'da en önemli mesele haline geldiğini görüyoruz. Bu daha önce görülmedik bir şey. Demek ki İslam dünyasında bir değişim yaşanıyor." değerlendirmelerinde bulundu.

İsrail Savunma Bakanı: "İran topraklarında aynı karşılığı vereceğiz"

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamaney'in açıklamalarına tepki gösterdi. İsrail'e yönelik gerçekleştirilecek olası bir saldırıya güçlü şekilde karşılık verileceğini kaydeden Gallant, "Daha sonra İran topraklarında aynı karşılığı vereceğiz. Orta Doğu'da saldırı nereden gelirse gelsin, karşılığı güçlü olacak. Düşmanlara sürprizler hazırladık. Bu sürprizleri bilmemeleri, yıllar boyunca onlardan üstün olduğumuz şeylerden sadece birisi." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)