İran: Erdoğan'ın uyarısı önemli!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyid Abbas Musevi, "Erdoğan'ın karışıklıkların diğer ülkelere de sıçrayabileceğine yönelik uyarısı önemlidir. Bazı gizli eller İslam ülkelerinde karışıklık çıkartmak istiyor" dedi.

DÜNYA 10.11.2019, 20:30
İran: Erdoğan'ın uyarısı önemli!

İranlı Öğrenciler Haber Ajansına (ISNA) göre, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında Musevi, "Sayın Erdoğan'ın karışıklıkların diğer ülkelere de sıçrayabileceğine yönelik açıklaması yerinde ve önemli bir uyarıdır çünkü bazı gizli eller İslam ülkelerinde ihtilaf ve karışıklık çıkartmak istiyor. Erdoğan bu gizli elleri doğru bir şekilde görmüştür. Uyardılar, bu nedenle kendilerini takdir ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye özelinde İran-Türkiye ilişkileri masaya yatıran Musevi, "Türkiye ile ilişkilerimiz zirvededir ve hiç şu anki kadar iyi olmamıştı ama bu, İran'ın kendi konumundan vazgeçmesi anlamına gelmez." dedi.

Tahran yönetiminin ülkelerin toprak bütünlüğünün ihlal edilmesine karşı olduğuna işaret eden Musevi, "Daha önce belirttiğimiz gibi Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz ve bu endişelere dikkat edilmelidir." diye konuştu.

Musevi, Barış Pınarı Harekatı sürecinde İran içinden bazı gayri resmi açıklamaların yapıldığını söyledi ve bu açıklamaların Tahran yönetiminin resmi tavrı olmadığını belirtti. 

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Irak'taki bu ayaklanmaların arkasında kimler yatıyor? Biz kimler tarafından yapılabileceği veya yapıldığına yönelik tahminde bulunuyoruz. Tabii bunun İran'a sirayet etme noktasındaki durumlarını da tahmin ediyoruz çünkü dert İslam dünyasını bölmek, parçalamak ve birbirine düşürmek." demişti.

Yorumlar (0)