İran'dan AB'ye: ABD'nin ekonomik terörizmin hesabını verin!

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, "ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü ekonomik terörizmine verdiği desteğin hesabını vermelidir" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 21.11.2019, 18:21
İran'dan AB'ye: ABD'nin ekonomik terörizmin hesabını verin!

Musevi, Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yi eleştirdi ve "AB, şer odaklarına destek vermek ve iç işlerimize müdahale etmek yerine İran'a verdiği sözlerin hesabını vermelidir." dedi.

AB ülkelerindeki gösterileri hatırlatan Musevi, bu ülkelerin öncelikle iç sorunlarını ve düzensizliklerini çözmeleri gerektiğini belirtti.

Musevi, "AB ülkeleri nükleer anlaşmadaki vaatlerini yerine getirmelidir. AB, İran'da kamu ve halkın mallarını tahrip eden şer odaklarını savunmak için timsah gözyaşları dökmek yerine ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü ekonomik terörizmine verdiği desteğin hesabını vermelidir." diye konuştu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "Sosyo-ekonomik zorluklar, şiddetle değil kapsayıcı diyalogla çözülür. İran güvenlik güçlerinin şiddetten uzak durmasını, göstericilerin de barışçıl bir şekilde protestolarını gerçekleştirmesini bekliyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

İran'da protestolar

ABD yaptırımlarının da etkisiyle ekonomik açıdan zor günler geçiren İran, 15 Kasım'da benzine üç kat zam yapıldığının açıklanmasından sonra ülkenin birçok kentinde eylemler başlamıştı.

Gösteriler esnasında birçok kentte kamu binaları ateşe verildi. Tahran yönetimi, eylemlerin büyümesi üzerine cumartesi günü ülke genelinde internet erişimini kesti.

Yorumlar (0)