İran: ABD'yi çiğneyip geçebiliriz!

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Hüseyin Selami, "ABD'yi defalarca çiğneyip geçecek güce sahibiz ve endişelenmiyoruz. Savaşa gitmiyoruz, ancak savaştan da korkmuyoruz" dedi.

DÜNYA 02.01.2020, 17:27
İran: ABD'yi çiğneyip geçebiliriz!

Wahington yönetiminin, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin basılmasında İran'ın sorumlu tutması üzerine, İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Hüseyin Selami açıklama yaptı.

Devrim Muhafızları Genel Komutanı, Tasnim haber ajansına göre, "Savaşa gitmiyoruz, ancak savaştan da korkmuyoruz" dedi.

"ABD, başarısız olduğu her yerde İran'ı suçlu gösteriyor"

ABD'nin Irak'taki olaylardan İran'ı sorumlu tutan suçlamalarına "ABD, başarısız olduğu her yerde İran'ı suçlu gösteriyor" yorumunu yapan Selami, "Ülkeyi bir savaşa doğru götürmüyoruz, ancak hiçbir savaştan da korkmuyoruz. ABD'ye İran ulusuyla doğru bir dille konuşması gerektiğini söylüyoruz. Onları defalarca çiğneyip geçecek güce sahibiz ve endişelenmiyoruz." diye konuştu.

Ne olmuştu?

Gerilim, pazar günü Pentagon'un İran destekli, Iraklı Şii milis organizasyonu olan Halk Seferberlik Güçleri'ni (Haşdi Şabi) vurduğunu açıklamasıyla tırmandı.

Açıklamada, Haşdi Şabi içindeki milis gruplardan Ketaib Hizbullah'ın Irak ve Suriye'deki toplam 5 üssüne hava saldırısı yapıldığı bildirilmişti.

Irak Savunma Bakanlığı, ABD'nin Ketaib Hizbullah'a Irak'ta yapılan üç hava saldırısında 28 kişinin hayatını kaybettiğini, 48 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

31 Aralık salı günü Haşdi Şabi komutanlarının da yer aldığı binlerce Iraklı, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği bileşkesini basmıştı. Eylemciler kısmen işgal ettikleri bileşkeyi 1 Ocak'ta terk etti.

Yorumlar (0)