Irak'ta 8 il daha kapılarını kapattı

Irak'ta 8 şehir daha yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle sınır kapılarını kapattı.

DÜNYA 15.03.2020, 08:21
Irak'ta 8 il daha kapılarını kapattı

Irak'ta 8 kent daha Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınından korunmak amacıyla sınırlarını giriş çıkışlara kapatma kararı alırken Irak'ta sınırları kapatılan vilayet sayısı 11'e çıktı.

Zikar, Babil, Meysan, Necef, Basra, Divaniye, Vasıt ve Kerkük valileri tarafından ayrı ayrı açıklama yapıldı. Açıklamaların tamamında Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) yayılmasına engel olmak amacıyla başında bulundukları şehirlerin sınırlarının kapatıldığı belirtildi.

Kent sınırlarının kapatılma süreleri 2 günden 7 güne kadar değişkenlik gösterirken bir kısmının ise ikinci bir emre kadar vilayet sınırlarının kapalı tutulacağı bildirildi.

Vatandaşların dolaşımına getirilen sınırlamayla Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının yayılmasına engel olunmasının amaçlandığı kaydedildi.

Güneydeki Basra kentinin Kuveyt ve İran sınır kapılarının da yolcu ve mal girişlerine de tamamıyla kapatıldığı duyuruldu.

3 kent geçen hafta kapatmıştı

Kerbela, Erbil ve Süleymaniye kentleri ise geçen hafta sınırlarını kapatma kararı almıştı. 

Ninova kentinde de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Irak'taki son resmi verilerde, Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) yakalanan kişi sayısının 110 olduğu; bunlardan 24'ünün iyileştiği, 10 kişinin ise hayatını kaybettiği ifade edildi.

Yorumlar (0)