İngiltere’de korkunç olay: Bir hemşire yeni doğan 7 bebeği zehirleyerek öldürdü

İngiltere’de hemşirelik yapan 33 yaşındaki Lucy Letby, çalıştığı hastanedeki yeni doğan 7 bebeği öldürmekten, 6 bebeği ise öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulundu.

DÜNYA 19.08.2023, 14:52 21.08.2023, 09:23
İngiltere’de korkunç olay: Bir hemşire yeni doğan 7 bebeği zehirleyerek öldürdü

Chester kentinde Countess Of Chester isimli hastanede görev yapan 33 yaşındaki hemşire Lucy Letby’nin 2015 ile 2016 yıllarında yeni doğan ünitesindeki bebekleri kasten öldürdüğü ortaya çıktı. Manchester Kraliyet Mahkemesi’nde yargılanan Letby, görev yaptığı hastanede yeni doğan ünitesinde kalan 7 bebeği öldürmekten 6 bebeği ise öldürmeye teşebbüs etmekten suçlu bulundu.

Bebekleri, insülin enjekte ederek öldürmüş!

Konuya ilişkin savcılık tarafından yapılan açıklama göre, Letby’nin yeni doğan bebekleri, insülin enjekte ederek zehirlediği, bazı bebeklere ise hava ve süt enjekte ederek öldürmeye teşebbüs ettiği belirtildi. Letby’nin öldürdüğü bebeklerden daha 1 günlük olduğu bazılarının ise ikiz bebek olduğu aktarıldı. Bugünkü suçlama ile Letby, İngiltere'nin modern tarihteki en seri çocuk katili oldu.

Diğer yandan Letby’nin gözaltına alınması üzerine hemşirenin evinde arama yapan polis ekipleri, “Onları öldürdüm. Çünkü ben onlara iyi bakamadım. Ben korkunç derece kötü bir insanım. Ben tüm bunları yapan bir şeytanım” yazılı notlar ele geçirdi. Güvenlik güçleri, Letby'nin çalıştığı hastanelerde başka bebekleri de öldürüp öldürmediğini tespit etmek için soruşturma başlattı.

Yorumlar (0)