İngiltere'yi sarsan iddia

BAE'nin (Birleşik Arap Emirlikleri) bir İsrail şirketi tarafından geliştirilen Pegasus adlı yazılımı kullanarak İngiltere'deki Başbakanlık Ofisini dinlediği iddia edildi.

DÜNYA 18.04.2022, 21:52
İngiltere'yi sarsan iddia

Kanada'daki Toronto Üniversitesine bağlı olan siber güvenlik uzmanlarının oluşturduğu Citizen Lab isimli bir araştırma grubunca gerçekleştirilen açıklamada, "2020 ve 2021 yıllarında resmi İngiliz ağlarında birden çok şüpheli Pegasus adlı casus yazılım vakasını tespit ettiğimizi ve bunları İngiltere hükümetine ilettiğimizi teyit ederiz." denildi.

"BAE ile eşleştirdik"

Bahse konu yerler arasında Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Ofisi'nin de yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı ile ilgili şüpheli vakalar, Ürdün, GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), Hindistan ve BAE ile eşleştirdiğimiz Pegasus operatörleriyle ilişkili. İngiltere'deki Başbakanlık Ofisi'nde tespit edilen şüpheli vaka ise BAE ile eşleştirdiğimiz bir Pegasus operatörüyle ilişkili." ifadeleri kullanıldı.

Fakat araştırmacılar, söz konusu casus yazılımın hedefindeki bireyleri belirleyemediklerini belirtti. 

Pegasus'u geliştiren İsrail şirketi NSO'dan, İngiltere medyasına yapılan açıklamada, söz konusu iddialar yalanlandı, Uluslararası Af Örgütü ve Citizen Lab tarafından siyasi olarak saldırıya maruz kaldıkları ileri sürüldü.

Yorumlar (0)