İngiltere "oyunun kurallarını değiştirecek"

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (PHE), yeni tip koronavirüs (Covid-19) bulaşan ve hastalanmadan kurtulanların bunu öğrenebileceği antikor testi üzerinde çalışmalar yürütüyor. Başbakan Boris Johnson ise böyle bir testin oyunun kurallarını değiştireceğini söylüyor.

DÜNYA 19.03.2020, 09:28
İngiltere "oyunun kurallarını değiştirecek"

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, insanların belirti göstermeksizin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) atlatıp atlatmadıklarını öğrenecekleri teste yönelik çalışmaların hızlı şekilde devam ettiğini kaydetti. 

Boris Johnson, "Size bulaşıp bulaşmadığına ilişkin test yaptırmanın en güzel yanı, aniden başınızın üstünde yeşil bir ışık yanması. Böylece büyük bir ihtimal bir daha yakalanmayacağınızı bilerek güvenli ve emin şekilde işinize geri dönebileceksiniz." diyerek, testin ekonomik ve sosyal açıdan oyunun kurallarını değiştireceğini ifade etti.  

İngiliz hükümetinin Baş Bilim Danışmanı Patrick Vallance ise İngiltere Halk Sağlığı Kurumunun antikor testi üzerindeki çalışmasının "çok hızlı ilerlediğini" ve salgına yönelik değerli bilgilere ulaşıldığını belirtti.

Evlere test kiti

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Dr. Jenny Harries de evlerde kullanıma sunulabilecek koronavirüs test kiti geliştireceklerini, böylece sağlık çalışanları üzerindeki yoğunluğun azalabileceğini söyledi.

İngiltere'de Covid-19

İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi (NHS) verilerine göre, ülkede son 24 saat içinde Covid-19 nedeniyle 33 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam ölü sayısı 104'e yükseldi. Covid-19 olduğu teşhis edilenlerin sayısı ise 676 artarak 2 bin 526'ya ulaştı.

Toplumsal bağışıklık kazanılması yönünde virüsün kontrollü bir şekilde yayılması stratejisi takip eden İngiliz hükümeti, eleştirilerin ve toplamda ölü sayısının 277 bini bulabileceğine ilişkin değerlendirmelerin ardından politikasında bazı değişikliklere gitmişti.

Yorumlar (0)