İngiltere “B Planı” tedbirlerini uygulamaya aldı: Maske kalktı

Koronavirüs salgınına dair “B Planı” tedbirlerini duyuran İngiltere, tedbirleri gevşetmeye ilişkin karar alarak maske takma zorunluluğunu kaldırdı.

DÜNYA 11.02.2022, 18:55 11.02.2022, 19:01
İngiltere “B Planı” tedbirlerini uygulamaya aldı: Maske kalktı

Avrupa ülkelerinin büyük bir kısmı, koronavirüs vaka sayıları artmayı sürdürse de hafif sendromlarla hastalığın geçirilmesine neden olan Omicron varyantı ile aşılamanın yüksek olmasından dolayı salgın tedbirlerini gevşetmeye başladı.

Son olarak ise İngiltere Sağlık Bakanlığı’nca yapılmış olan açıklamada, Omicron varyantıyla mücadele dahilinde 8 Aralık tarihinde uygulamaya alınan önlemlere “aşılama programının büyük başarısı” ile son verildiği kaydedildi.

Buna göre aşı pasaportu olarak da bilinen koronavirüs durumunu gösteren belgelerin zorunlu bir şekilde kullanımı sona erdi.

Maske takmaya ilişkin zorunluluk kaldırıldı

Fakat tiyatrolar ve gece kulüpleri gibi mekanlar, gönüllü bir şekilde uygulamayı sürdürüyor.

Maske takma zorunluluğu kaldırılmasına karşın kapalı ve kalabalık alanlarda maske takılmaya devam edilmesi yönünde tavsiye verildi.

Hükümet tarafından maske takma zorunluluğu kaldırılsa dahi toplu ulaşım firmaları müşterileri veya yolcularından maske takmayı sürdürmeleri istendi.

Yorumlar (0)