Hollanda'da 'Noel Baba ve ırkçılık' protestosu!

Hollanda'da "Noel Baba'nın Hollanda'ya gelişini kutlamak" için yapılan festivallerde, azizin yardımcılarını oynayan kişilerin yüzlerinin tamamen siyaha boyanması ırkçı olması nedeniyle protesto edildi.

DÜNYA 16.11.2019, 21:09
Hollanda'da 'Noel Baba ve ırkçılık' protestosu!

"Noel Baba" olarak tanınan Aziz Nikola'nın "Hollanda'ya gelişini kutlamak" üzere düzenlenen festivallerde, "azizin yardımcılarına hayat veren kişilerin yüzlerini tamamen siyaha boyaması", ırkçılık unsuru taşıdığı gerekçesiyle protesto edildi. 

Koekamp Meydanı'nda toplanan protestocular, "Irkçılığı durdur", "Kara Peter ırkçılık" ve "Siyah yüz, çocuk şenliği değil" yazılı dövizler taşıdı, "Kara Peter dışarı" ve "Daha fazla siyah yüz istemiyoruz" sloganları attı.

Yapılan konuşmalarda eylemler sayesinde bazı belediyelerin "Noel Baba'nın yardımcılarının evlere bacadan girerek çocuklara hediyeler bıraktığı varsayımıyla" yüzlerinin sadece bir bölümünü siyaha boyaması ve "Kara Peter" olarak adlandırılmaması kararı aldığı anımsatıldı.

"Kara Peter" ile mücadelenin olumlu sonuçlar verdiğine değinilen konuşmalarda, tüm ülkede bu farkındalık oluşana kadar eylemlerin sürdürüleceği ifade edildi.

Yorumlar (0)