Hindistan'da milletvekili tecavüzden suçlu bulundu!

Hindistan'da iktidar partisi BJP'den eski milletvekili Sengar, bir kadına tecavüz ettiği iddiasıyla açılan davada suçlu bulundu.

DÜNYA 16.12.2019, 14:29
Hindistan'da milletvekili tecavüzden suçlu bulundu!

Hindistan'ın iktidar partisi Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) eski millet vekili Kuldeep Sengar (51), 2017 yılında 17 yaşında bir kıza tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanıyordu. Sengar'ın suçlu bulunduğu dava geçtiğimiz yıl tecavüze uğrayan kadının kendisini ateşe vermesiyle ülke gündemine oturmuştu. Tecavüz kurbanı kadın, geçtiğimiz Temmuz ayında oldukça şüpheli bir araba kazasında ağır yaralanmıştı; kadının iki teyzesi hayatını kaybetmişti, avukatı da kendisi gibi ağır yaralanmıştı.

2017'de kaçırıldı, 1 hafta tecavüze uğradı

Tecavüz mağduru kadın, Haziran 2017'de tecavüzcüsüne iş başvurusu yaptığını, bunun üzerine kaçırıldığını ve Kuldeep Sengar ve başka insanlar tarafından bir hafta boyunca tecavüze uğradığını öne sürüyor. Kadın, tecavüz üzerine polise başvurduğunu ancak polisin eski BJP vekili Sengar'ı zanlılar listesine dahil etmediğini, daha sonradan Sengar listeye dâhil edilse de hakkında bir soruşturma yürütülmediğini açıkladı.

Trafik kazası büyük şüphe uyandırdı


Sanger'in tertiplediği iddia edilen trafik kazası

Hindistan'da iktidar partisi BJP, hakkında tecavüz iddiaları bulunan Sengar'ın partide kalmasına büyük tepki göstermişti. BJP bunun üzerine geçtiğimiz Ağustos ayında Sengar'ı partiden kovdu. Unnao milletvekili Sengar'ın partiden kovulması, tecavüz mağduru kadının şüpheli trafik kazasında ağır yaralanmasından sonra gerçekleşmişti; bu durum da Hindistan halkında büyük şüphe yaratmıştı.

Tecavüz mağduru kadının annesi, eski BJPli Kuldeep Sanger'i araba kazasını düzenlemekle suçladı ancak Sengar bu suçlamayı reddetti. Hindistan polisi, bu suçlama hakkındaki soruşturmasına devam ediyor.

Yorumlar (0)