Hemşire de şok oldu: Sahte kolla aşı olmaya gitti

İtalya’da aşı yaptırmak isteyemeyen adamın COVID-19 aşı sertifikası almak için silikon kol takarak aşı yaptırmaya gittiği anlaşıldı.

DÜNYA 04.12.2021, 23:14
Hemşire de şok oldu: Sahte kolla aşı olmaya gitti

Ülkenin kuzeybatısında bulunan Biella’da 50’li yaşlarda bir şahıs, COVID-19 aşısından kaçabilmek için tuhaf bir yol denedi. Silikon kol takarak sağlık merkezine aşı yaptırmaya giden şahıs, sırası geldiği esnada kolunu sıvadı.  

Hemşire fark etti

Şahsın kolunu sıvadığı esnada teninin lastik gibi ve soğuk olduğunu dile getiren hemşire, ten rengiyle kolundaki tenin renginin de birbirine uymadığını ifade etti. Hemşireyi aşı vurması hususunda ikna etmeye çalışan şahıs hakkında dolandırıcılık gerekçesiyle şikayette bulunuldu. Diş hekimi olduğu öğrenilen şahsın, COVID-19 kuralları gereğince işten uzaklaştırıldığı belirtildi. 

Bölge yetkilisi Albert Cirio ise söz konusu durumu, “Bu denli vahim olmasaydı komik bir vaka olurdu." şeklinde özetleyerek, “Salgın sırasında bütün toplumumuzun ortaya koyduğu fedakarlık yönünden asla kabul edilemez bir olay.” sözlerini sarf etti.

Güvenlik güçlerinin olaya ilişkin olarak başlattığı soruşturma devam ediyor.

Yüzde 73'ü çift doz aşılandı

İtalya'da ağustos ayından bu yana restoranlara, tren istasyonlarına, sinema salonlarına, yüzme havuzlarına ve spor salonlarına girebilmek için aşı yapıldığına, virüsü atlattığına veyahut test sonucunun negatif olduğuna ilişkin kanıt sunan 'geçiş sertifikası' kullanılıyor. İtalya'da pazartesi gününden itibaren bahse konu mekanlara girişler yalnızca aşılanmış veyahut yakın dönemde hastalığı geçirmiş kişilere sunulan sertifika ile mümkün olacak.

Öte yandan, ülke nüfusunun yüzde 73’lük kısmı koronavirüse karşı çift doz aşılandı.

Yorumlar (0)