Fransa, yeni adayını açıkladı

Avrupa Komisyonu için gösterdiği ilk adayı reddedilen Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron, ikinci adayını açıkladı.

DÜNYA 24.10.2019, 15:27
Fransa, yeni adayını açıkladı

Fransa, Perşembe günü Sanayi Komisyoneri pozisyonu için ikinci adayı Thierry Breton'u açıkladı. Breton, Fransa'da Finans Bakanlığı yapmıştı.


Fransa'nın ikinci Sanayi Komisyoneri adayı Thierry Breton

"Bu kişiyi aday gösteriyorsak, göreve uygundur" 

Geçtiğimiz aylarda Komisyon Başkanı seçilen Alman Ursula von der Leyen, Fransız Komisyoner adayı Goulard'a sanayiden sorumlu Komisyonerlik görevini vermişti ancak Avrupa Parlamentosu parlamenterleri, Fransa'nın ilk gösterdiği aday olan Sylvie Goulard'ı reddetmişti. Parlamenterlerin bu kararı, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron için Avrupa sahnesinde nadir bir yenilgi anlamına geliyor.

Fransa Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Bu kişiyi aday gösteriyorsak, göreve uygundur" ifadelerine yer verildi. Açıklamada aynı zamanda Avrupa Komisyonu'nun yeni başkanı Ursula von der Leyen'in, Macron'la görüşüp aday teklifini onayladığı da belirtildi.

Fransızlar, Goulard'ın reddedilmesinden dolayı öfkeli

Breton, 2005 ve 2007 yılları arasında Fransız ekonomisini yönetiyordu. Breton, Avrupa Parlamentosu'nun onaylaması durumunda 1 Aralık'ta göreve gelecek. Bu tarih, ilk planlanandan 1 ay daha geç.

Emmanuel Macron'un ilk tercihi olan Sylvie Goulard'ın reddedilmesi, Paris yönetiminde büyük öfkeye sebep oldu. Fransızlar, reddin sebebini Parlamento'daki Alman muhafazakarların destek vermemesi olarak gösterdi. Macron, aynı zamanda Komisyon'un yeni başkanı von der Leyen hakkında da, kendisinin bu tercihi yapmasına sebep olduğu için sorumlu olduğu iddiasında bulunmuştu.


Fransa'nın reddedilen Sanayi Komisyoneri adayı Sylvie Goulard

Yorumlar (0)