Fransa'da Paris dahil sokağa çıkma yasağı başladı

Korona salgınında vaka sayılarının kontrol edilemez düzeyde yükseldiği Fransa'da Paris de dahil 8 büyükşehirde ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması başladı.

DÜNYA 18.10.2020, 00:29
Fransa'da Paris dahil sokağa çıkma yasağı başladı

Fransa’da artan korona vakaları sonrasında Cumhurbaşkanı Macron, başkent Paris dahil olmak üzere 8 büyükşehir için bugün itibarıyla 4 hafta süresince 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağının uygulanacağını kaydetmişti.

Salgını kontrol altına almak için gerekli olan sürenin yaklaşık olarak 6 hafta olduğuna dikkat çeken Macron, yasağın 1 Aralık tarihine dek uzatılması için parlamento ile görüşme yapacağını söylemişti.

8 büyükşehir için sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Macron’un ilan ettiği sokağa çıkma kısıtlaması bugün Paris’in de arasında bulunduğu 8 büyükşehirde başladı.

Yasağa uymayan vatandaşlar için yapılan ilk ihlalde 135 Euro, ikinci ihlalde bin 500 Euro, üçüncü ihlalde ise 6 ay hapis ve 3 bin 750 Euro para cezası verilecek.

Toplu taşıma araçları ve bölgeler arası yolculuklar için ise herhangi bir kısıtlama getirilmedi. Macron yaptığı konuşmada vatandaşların tatile gitmelerini engellemeyeceklerini kaydetmişti.

İzin belgesiyle çıkılabilecek

Ülkede İçişleri Bakanlığı tarafından alınan izinle cep telefonlarına indirilmesinin ardından doldurulacak bir kağıt ve sonrasında yazıcıdan çıktı alınıp gerekli durumlarda sokağa çıkılabilecek.

Sokağa çıkma yasağı, hastane veya eczaneye gidenler, gece çalışanlar, yolculuktan dolayı varış saatleri sokağa çıkma saatine denk gelenler, evcil hayvanlarını gezdirenler ve yardıma muhtaç olan bir aile bireyine yardım etmek durumunda olanları kapsamayacak.

Yorumlar (0)