Filistin’i tanıyan ülkelere bir yenisi daha eklendi

İspanya, bugün Filistin devletini resmi olarak tanıdı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'yı kapsayan bir Filistin devletini tanıyor. 1967 sınırlarındaki herhangi bir değişikliği kabul etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu.

DÜNYA 28.05.2024, 10:26 28.05.2024, 10:46 Melina Ay
Filistin’i tanıyan ülkelere bir yenisi daha eklendi

İspanya Başbakanı Sanchez, başkenti Doğu Kudüs olan ve Gazze Şeridi ile Batı Şeria'yı kapsayan bir Filistin devletini tanıdıklarını açıkladı. Televizyon konuşmasında Başbakan, tüm tarafların üzerinde mutabık kalmadıkça 1967 sonrası Filistin sınırlarında yapılacak hiçbir değişikliği kabul etmeyeceklerini belirtti.

“Canlı tutmaya devam etmeliyiz”

İspanya, “tarihin doğru yerinde durduklarını" ifade ederken, Norveç de bu kararın diğer ülkelere örnek olmasını umduğunu belirtti. Norveç, “İsrail-Filistin sorunundaki tek çözümü canlı tutmaya devam etmeliyiz. Bu çözüm, yan yana, barış ve güven içinde iki devletli çözümdür” açıklamasını yapmıştı.

Başka hangi ülkeler Filistin’i tanımıştı?

Norveç, İrlanda ve İspanya hükümetleri, geçtiğimiz hafta Filistin'i devlet olarak tanıyacaklarını duyurmuştu.

Filistin’i devlet olarak tanımaya ülkeler hangileri?

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Avustralya, Hollanda, İtalya, Portekiz, Finlandiya, Danimarka, İsviçre, Belçika, Yunanistan, Japonya, Güney Kore, Myanmar, Eritre, Tayvan, Yeni Zelanda ve Panama'nın da aralarında bulunduğu 40'tan fazla ülke, Filistin'i devlet olarak tanımıyor.

Yorumlar (0)