FETÖ duracak mı sandınız?

Fetullahçı Terör Örgütü, kendisini terör örgütü olarak tanıyan ülkelerde bile okul açma faaliyetlerine hız veriyor.

DÜNYA 23.07.2019, 13:57
FETÖ duracak mı sandınız?

Etiyopya'da Alman kimliğine bürünen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), başkent Addis Ababa'da yeni bir okul daha açmaya hazırlanıyor.

FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü), Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da yeni eğitim öğretim yılında bir okul daha açmak için yaptığı hazırlıkları tamamlamak üzere.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün "Intellectual Schools" ismini taşıyan kurumu, başkentin Ferensay semtinde kurulan yeni okul için velilerden kayıt almaya bile başladı.

 

Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da eski bir eğitim kurumunun yenilenmesiyle kurulan okulda tadilat çalışmaları sürerken, okulun 2019-2020 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için hazırlıkların son hızıyla devam ettiği objektiflere yansıdı.

Kılıfı hazırlanarak ve hileli satış yoluyla okulların ve şirketlerin isimlerini değiştirip Alman vatandaşlığı bulunanları bu kurumlara ortak yapan FETÖ (Fetullahçı Terör Örgütü), Türkiye'nin kurduğu diplomatik baskıdan kurtulmak için sık sık Alman makamlarının yardımını istiyor. Örgüt, başvurduğu Alman makamlarından hiçbir zaman eli boş dönmüyor.

2017 yılında Etiyopya hükümeti, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’ne ait tüm mal varlığının Türkiye'ye teslim edilmesi yönünde karar almıştı.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Harar'daki okullarda kayda başladı!

Diğer taraftan FETÖ’nün (Fetullahçı Terör Örgütü) Rainbow Derneği ismi altında kurduğu ve aybaşında Türkiye Maarif Vakfı (TMV) tarafından teslim alınan okullarda ise kayıt işlemleri başladı. 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Harar'daki okullarından çıkan belgelerde, okulları "Alman yatırımcılara" sattığı propagandası yapan FETÖ’nün, ülkenin farklı şehirlerinde bulunan "Intellectuals Schools" ve Harar'daki "Rainbow Schools" okullarını tek elden yönettiği tespit edildi. 

Anadolu Ajansı (AA)'nın 2018 yılında yayınladığı belgelere göre, eski adı Nejashi Ethio-Turkish International Schools olan okullar, hayır kurumu çatısı altında kurulmasına rağmen yasa dışı bir şekilde 2009 yılında şahısların üzerine geçirildi. 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün, bu çatı altında Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa'nın yanı sıra Tigray ve Oromiya eyaletlerinde 6 okulu bulunuyor.

Yorumlar (1)
Yalan 5 yıl önce
Biraz tutarlı atin okula askerler ile gelip aldığınizi niye yazmadiniz hemde hic kimse yokken