Evinde bulundu: ABD Başkanı Biden’dan gizli belge açıklaması

ABD gündeminde uzunca bir süredir konuşulan “gizli belge” skandalında bir gelişme daha yaşandı. ABD Başkanı Joe Biden'ın evinde de farklı gizli belgeler olduğu belirlendi. Belgelerinden bir kısmının Biden'ın senatör olduğu dönemlerde bazılarının ise başkan yardımcılığı vazifesinde olduğu zamanlara ait olduğu aktarıldı.

DÜNYA 22.01.2023, 10:00
Evinde bulundu: ABD Başkanı Biden’dan gizli belge açıklaması

ABD Adalet Bakanlığı, gerçekleştirilen gizli belge soruşturması çerçevesinde Başkan Joe Biden'ın evinde de arama yapıldı. Gerçekleştirilen incelemenin ardından ABD Başkanı’nın avukatları evde 6 gizli belge daha olduğunu paylaştı. Arama yapıldığı sırada ABD Başkanı ve First Lady'nin evde durmadığı ifade edildi.

“Pişman değilim”

Söz konusu belgelerinden bir kısmının Joe Biden'ın senatör olduğu döneme bazılarının ise başkan yardımcılığı vazifesini gerçekleştirdiği zamana ait olduğu tespit edildi.

ABD Başkanı’nın başkan yardımcılığı zamanından kalma gizli belgeler, kasım ayında ofisinde ele geçirilmişti. Olayın ardından Adalet Bakanlığı konu ile ilgili soruşturma yapılabilmesi için özel savcı atamıştı.

Biden, kişisel ofisinde ve konutunda bulunan "gizli belgeler" ile ilgili, "Arama yapılan yerlerde bir şey olmadığını fark edeceğinizi düşünüyorum. Herhangi bir pişmanlığım yok. Bana avukatlarımın ne diyorsa onu yapıyorum” demişti.

Yorumlar (0)