Düşen uçakta pilot hatası ihtimali!

İspanya'nın Vigo kentinden İstanbul'a gitmekte olan bir kargo uçağının, dün sabah Ukrayna'nın Lviv kentinde yakıt ikmali için iniş yaptığı sırada düşmesinin pilot hatası kaynaklı olabileceği bildirildi.

DÜNYA 05.10.2019, 16:24 05.10.2019, 16:27
Düşen uçakta pilot hatası ihtimali!

Ukrayna Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukraine Air Alliance şirketinin Vigo-İstanbul uçuşunu yapan UKL4050 sefer sayılı kargo uçağının, dün sabah Lviv kentine bağlı Sikilniki köyü yakınlarında düştüğü, uçakta bulunan 8 kişiden 5’inin yaşamını yitirdiği, 3 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AN-12 tipi kargo uçağının, yakıt ikmali için Lviv Danylo Halytskyi Havaalanı'na inişe geçtiği sırada yerel saatle 06.45'te telsiz bağlantısının koptuğu ve havaalanına 13,7 kilometre mesafede radardan kaybolduğu kaydedildi. 

Bir yerleşim bölgesinin ve mezarlığın yakınlarındaki ağaçlık ve çalılık alana düşen uçağın enkazına, pistin 1,5 kilometre yakınında ulaşıldığı ifade edildi.

Ukrayna Altyapı Bakan Yardımcısı Yuriy Lavrenyuk, uçağın pilot hatası ve yakıt yetersizliği sebebiyle düştüğü ihtimali üzerinde durulduğunu, olumsuz hava şartlarının kaza üzerinde etkisi olduğunun düşünülmediğini belirtti. 

Hayatını kaybedenlerin isimleri duyuruldu

Lviv Havaalanı basın servisi, düşen kargo uçağında pilot Vitaliy Stepanenko, pilot yardımcısı İgor Mayevskiy, seyrüseferci Yuriy Kumenko, uçuş mühendisi İgor Zavadyuk ve telsiz operatörü Vladimir Kirilenko’nun yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

Kazada yaralanan 3 kişiden 1’inin yoğun bakımda olduğu ifade edildi.

Düşen uçağın 51 yıllık olduğu ve kazaya ilişkin soruşturma başlatıldığı duyuruldu. 

Yorumlar (0)