Dünya Sağlık Örgütü'ne uluslararası soruşturma açıldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecini nasıl yönettiğine ilişkin bağımsız soruşturma çağrılarına olumlu yanıt vermişti. Bunun üzerine DSÖ'ye uluslararası bağımsız bir soruşturma yapılmasına yönelik karar alındı.

DÜNYA 19.05.2020, 15:33 19.05.2020, 16:12
Dünya Sağlık Örgütü'ne uluslararası soruşturma açıldı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dün internet üzerinden gerçekleştirilen genel kurul toplantısında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürecini nasıl yönettiğine ilişkin bağımsız soruşturma çağrılarını olumlu yanıtlamıştı.

Pandemi sürecindeki tutumları sebebiyle başta ABD olmak üzere birçok ülkenin hedefi haline gelen Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) uluslararası bağımsız bir soruşturma yapılmasına yönelik karar alındı. 

ABD dâhil Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 194 üye ülkesinin hiçbiri söz konusu karara itirazda bulunmadı ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) "bağımsız olarak denetlenmesi" amacıyla sunulan önergeye onay verdi. 

Trump: Pandemi ilan ettiklerinde artık çok geçti

ABD Başkanı Donald Trump, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'a gönderdiği mektubu Twitter hesabı üzerinden yayınladı.

ABD Başkanı Trump, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Vuhan kentindeki durumu yeterince araştırmadığına dikkat çekerek, "DSÖ, 2019 Aralık ve hatta daha öncesinde Vuhan’da bir virüsün yayıldığına dair haberleri göz ardı etmiştir." ifadelerine yer verdi.

3 Şubat günü Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Çin’e seyahat yasağı uygulanmaması yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Trump, kuruluşun daha sonraki günlerde de yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yavaş yayıldığına ilişkin yanlış bilgiler aktardığına dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) 11 Mart günü yeni tip koronavirüsü (Covid-19) "pandemi" ilan ettiğini ancak bunun geç olduğunu belirten Trump, "Ancak o zamana kadar virüs dünya genelinde 114 ülkeye yayılmış, 4 binden fazla kişi ölmüş ve 100 binden fazla kişi enfekte olmuştu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)