Dünya alarmda... Rusya açıkça ilan etti

Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'ya yönelik 'varoluşsal bir tehdit' olması halinde Putin’in nükleer silahlara başvurabileceğini ifade etti.

DÜNYA 22.03.2022, 23:15
Dünya alarmda... Rusya açıkça ilan etti

Dmitriy Peskov, bir ABD kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un sunduğu programa konuk olarak Ukrayna-Rusya savaşına dair yorumda bulundu.

Rusya lideri Putin'in hangi koşullar altında Rusya'nın nükleer silahlarını kullanacağına dair soruya Peskov, "Ortada Rusya için varoluşsal bir tehdit görülürse bu olabilir." cevabını verdi.

"Putin an itibarıyla hedeflerine ulaşmış değil"

Peskov, Rusya Devlet Başkanı'nın an itibarıyla Ukrayna'daki hedeflerine ulaşıp ulaşmadığına yönelik soru sorulması üzerine, "Şu an için ulaşmış değil. Henüz hedeflerine ulaşamadı." değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna'daki savaşı 'özel bir askeri harekat' olarak tanımlayan Kremlin Sözcüsü, "Operasyonumuz evvelden belirlenen hedefler ve planlar doğrultusunda ilerliyor." diye konuştu.

"Özel birimler kurulmadı"

Öte yandan Peskov, bugün Moskova'da, basın mensuplarına güncel hususlara dair açıklamalar yaptı.

Peskov, Ukrayna ve Rusya arasında devam eden müzakerelere dair, "Her iki heyetin de müzakere masasına koyduğu birtakım maddeler var. Bunların ayrıntılarını paylaşamam. Bu maddelerin kamuoyuyla paylaşılması, müzakereleri olumsuz yönde etkiler." dedi. 

Müzakerelerin daha kapsamlı ve hızlı olmasını talep ettiklerini söyleyen Peskov, Ukrayna'da ele geçirilen yerlerde yerel yönetimlerin belirlenmesi adına özel birimlerin kurulmadığını iddia etti.

Yorumlar (0)