Dubai Şeyhi'nin karısı kaçtı!

Dubai Şeyhi Muhammed el Maktum’un altıncı eşi olan Prenses Haya el Hüseyin’in, iki çocuğuyla birlikte ülkeden kaçtığı iddia ediliyor.

DÜNYA 30.06.2019, 11:01
Dubai Şeyhi'nin karısı kaçtı!

Dubai Şeyhi Muhammed el Maktum’un altıncı eşi Prenses Haya el Hüseyin’in, iki çocuğuyla birlikte ülkeden kaçtığı ileri sürüldü. Daha önce de kızı Prenses Latifa ülkeden kaçmaya çalışmış ancak yakalanmıştı.

Dubai Şeyhi Muhammed el Maktum’un eşi Prenses Haya’nın, bir Alman diplomatın yardımıyla Duabi'den kaçtığı, Almanya’dan siyasi sığınma istedikten sonra şu anda Londra’da gizlendiği iddia ediliyor.

Oxford Üniversitesi’nde eğitim alan ve 2004 yılında El Maktum ile evlenen Prenses Haya (45), ile ilgili iddialar, geçen yıl Şeyhin kızı Prenses Latifa’nın baskılar nedeniyle ülkeden kaçma ve Amerika Birleşik Devletleri’nden siyasi sığınma girişimi sonrasına denk geldi.

Prenses Latifa’nın (31) bir yatla ülkeden kaçmaya çalışırken Hindistan açıklarında yakalanarak Dubai'ye geri getirildiğine dair bilgiler basına yansımıştı.

31 milyon sterline yurt dışına kaçtı

Sosyal medyada aktif olan, Eski Ürdün Kralı Hüseyin’in kızı ve şimdiki Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın üvey kız kardeşi Prenses Haya’nın şubat ayından bu yana herhangi bir paylaşım yapmaması, mayıs ayından beri de ortalıkta görünmemesi spekülasyonları arttırdı. 31 milyon sterlinle yurtdışına kaçtığı ifade edilen Prenses Haya’nın boşanmak istediği de ileri sürülüyor.

Ascot at yarışlarını kaçırmazdı

Biniciliğe meraklı olan ve İngiltere’deki Ascot at yarışlarında Dubai Şeyhi Muhammed el Maktum’a eşlik eden Prenses Haya’nın geçen haftaki Ascot yarışlarında eşini yalnız bırakması da dikkatlerden kaçmadı.

Bir prenses de daha önce kaçmıştı

Prenses Haya Bint El-Hüseyin'in kaçması, Dubai Şeyhi Muhammed el Maktum'un çocuklarından biri olan Prenses Latife'nin Dubai'den kaçmasından bir yıl sonra yaşandı. Prenses Latife, eski bir Fransız istihbarat ajanı olan Amerikalı Jean Pierre Herve Jaubert ile Hindistan'ın Goa sahilindeyken kayboldu ve daha sonra Jaubert ve adı bilinmeyen bir İngiliz ile yatta saklandığı ortaya çıktı.

Prenses Latife, 3 yıl boyunca hapishanede kaldığını ve babasının kendisine işkence yaptığını ileri sürmüştü.

Yorumlar (0)