DSÖ’den yeni dalga uyarısı! 10 haftalık düşüş sona erdi

DSÖ Avrupa Başkanı Hans Kluge, kıta genelindeki Covid-19 vakalarında 10 haftalık düşüşün sona erdiğinin altını çizerek, önlemlerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Kluge yaptığı uyarıda eğer gerekli disiplin sağlanmazsa yeni bir enfeksiyon dalgası ile karşı karşıya kalınabileceğini belirtti.

DÜNYA 01.07.2021, 16:10 Hanife
DSÖ’den yeni dalga uyarısı! 10 haftalık düşüş sona erdi

Aşılanan insan sayısı artsa da son dönemde başta Birleşik Krallık ve Rusya olmak üzere Avrupa ülkelerinde salgın vakaları artışını sürdürüyor. 

Bu konuya ilişkinse Dünya Sağlık Örgütü’nden yeni bir açıklama yapıldı.

Örgütün Avrupa Başkanı Hans Kluge yaptığı açıklamada,  koronavirüs enfeksiyonlarında Avrupa genelindeki on haftalık düşüşün sona erdiğini söyledi.

Kluge, başta vatandaşlar olmak üzere kanun koyucularında disiplinli olması gerektiğini belirterek; geçen hafta mekanların açılması, toplantı, seyahat ve sosyal kısıtlamaların hafifletilmesinden dolayı salgında yeni vaka sayıların %10 arttığını kaydetti.

Kluge : “Yeni dalga kaçınılmaz"

Şayet, Avrupa’da disiplin sağlanmazsa yeni bir enfeksiyon dalgasının kaçınılmaz olduğunun altını çizen Kluge, delta varyantının endişe verici olduğunu söyledi.



Worldmeter verilerine göre artış % 29

Diğer yandan Worldmeter’ın paylaştığı koronavirüs verilerine göre; geçtiğimiz hafta Avrupa’da bulunan 47 ülkede 383 bin 888 vaka kaydedildiği ve bu sayının bir evvelki hafta 296 bin 710 olduğu belirtilerek, artışın % 29 olarak gerçekleştiği kaydedildi.

Rusya’da durum kritik

Önceki hafta salgın vakalarının en çok artış gösterdiği ülkelerden biri olan Rusya’da, Corona Virüs ile Mücadele Merkezinin yaptığı açıklamada, ülkede son 24 saatte koronavirüsten dolayı 669 kişinin yaşamını yitirdiği ve bunun bir gün içerisinde bildirilen en yüksek can kaybı sayısı olduğu belirtildi.

Birleşik Krallık’ta son 5 ayın en yüksek vaka sayısı

Salgının delta varyantından etkilenen Birleşik Krallık’ta ise, geçtiğimiz gün, 26 bin 68 vaka ile son beş ayın en yüksek vaka sayısının kaydedildiği belirtildi.
 

Yorumlar (0)