DSÖ duyurdu: Kuzey Kore'de koronavirüs yok!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla yayılan koronavirüs salgınına ilişkin açıklamada bulundu. DSÖ, Kuzey Kore'de koronavirüs tespit edilmediğini bildirdi. 

DÜNYA 19.02.2020, 15:19
DSÖ duyurdu: Kuzey Kore'de koronavirüs yok!

Çin’de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle can kaybı 2 bin 5’e ulaştı. Çin'de toplam tespit edilen vaka sayısı 74 bin 185 oldu. Son 24 saatte 136 kişi hayatını kaybetti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durumlar Programı Başkanı Dr. Mike Ryan, Cenevre’de gerçekleştirilen basın toplantısında koronavirüs salgınına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ryan, "Kuzey Kore'de koronavirüse ilişkin herhangi bir belirti, herhangi bir belirti bulunmuyor." ifadesini kullandı.

Güney Kore'nin iddiaları yalanlandı

Güney Koreli basını, Kuzey Kore’de koronavirüs vakası tespit edildiğini ileri sürmüştü. Fakat bu iddia, herhangi bir bağımsız kuruluş tarafından onaylanmadı.

Kuzey Kore'de bulunan halk sağlığı yetkilileri, "Şu ana kadar doğrulanan koronavirüsü vakasının görülmedi." açıklamasında bulundu.

Ryan, DSÖ yetkililerinin Cenevre’de Kuzey Koreli heyet ile görüşeceklerini kaydederek, "Hükümet son derece kaygılı." ifadesini kullandı. 

"DSÖ'nün yapabilecekleri kısıtlı"

Fakat 2016 yılında Güney Kore'ye sığınan Kuzey Koreli eski bir diplomat, ülkenin kısıtlamaları sebebiyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yetkililerinin yapabileceklerinin de sınırlı olduğuna dikkat çekti. 

Eski diplomat Thae Yong-ho, "Kuzey Kore rejimi tarafından alınan son önlemler anormal." ifadesini kullandı. Yong-ho, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) gibi yabancı kuruluşların başkent Pyongyang'da sınırlı merkezlerde bulunabileceklerini kaydetti. 

"Kapalı ülke" olarak bilinen Kuzey Kore, komşuları ile arasındaki uçuşları ve tren seferlerini durdururken, uluslararası turizmi de askıya aldı.
 

Yorumlar (0)