Doktor, hemşire kılığında hastane basıp katliam yaptılar!

İsrail özel kuvvetleri, doktor ve hemşire kılığına girerek alçakça bir saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırıda üç Filistinliyi katledilirken, İsrailli askerlerin hastanedeki insanları tehdit edip aradığı anlar kaydedildi.

DÜNYA 30.01.2024, 12:40 30.01.2024, 12:44 Buse Önder
Doktor, hemşire kılığında hastane basıp katliam yaptılar!

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bulunan İbni Sina Hastanesi'ne yapılan saldırının güvenlik kamerası görüntüleri dehşet verici detayları ortaya koydu. İsrailli özel kuvvetler, gece yarısı 05.43'te hastaneye girerek doktor, hemşire, hasta ve sivil kılığında üç Filistinliyi öldürdü. İsrail ordusu, katledilen üç Filistinlinin bir Hamas hücresinin üyeleri olduğunu iddia etti.

Al Jazeera muhabiri Rory Challands, bu olayı "alışılmadık bir vaka" olarak tanımlarken, bölgedeki diğer hastanelere benzer bir saldırının daha önce görülmediğini belirtti.

Hasta yataklarında öldürüldüler

Roy Challands, suikast timinin hastaneye girerek insanları öldürdüğünü ifade ederken, bu olayın 7 Ekim'de başlayan savaş sürecinde bir ilk olduğunu belirtti. Al Jazeera muhabiri, Gazze Şeridi'ndeki birçok hastanenin İsrail işgal ordusu tarafından bombalanıp yerle bir edildiğini ancak benzer bir hastane saldırısına rastlanmadığını aktardı.

Challands, üç Filistinlinin gözaltına alınmadan, uykuda oldukları sırada hasta yataklarında katledildiğini de vurguladı. Gazze Şeridi'ni 2007'den bu yana yöneten örgüt Hamas ise, hastane baskınına karşı bir yanıt vereceklerini duyurdu.

Dünyaya duyuruldu

Uluslararası haber ajansı AFP, İbni Sina Hastanesi'nin üçüncü katında gerçekleşen katliamın ardından bugün olay yerinin fotoğraflarını dünyaya servis etti.

Yorumlar (0)