Dendias'tan 'İstanbul' düzeltmesi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, megakent İstanbul'a yapacağı ziyarete dair sosyal medyada gerçekleştirdiği paylaşımlardaki 'Constantinople' kullanımını, sonraki paylaşımlarında 'İstanbul' olarak düzeltti.

DÜNYA 05.03.2023, 22:30
Dendias'tan 'İstanbul' düzeltmesi

Nikos Dendias, bugün (5 Şubat) İstanbul'a yaptığı ziyarete ilişkin olarak dün gerçekleştirdiği ilk paylaşımda, 'Constantinople'ı ziyarette bulunarak Fener Rum Patrikhanesi'nde gerçekleştirilen dini merasime iştirak edeceğini ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşme yapacağını kaydetti.

Bahse konu paylaşımın altında, 'Constantinople' kullanımına çok sayıda tepki geldi ve 'İstanbul' adının kullanılması gerektiği yorumlarında bulunuldu.

'İstanbul' yazdı

Dendias'ın sonraki paylaşımında ise Yunanistan'daki tren faciasında ve 6 Şubat 2023'te yaşanan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Suriye ve Türkiye'de yaşamını yitirenler için düzenlenen merasime iştirak edeceğini kaydederek, 'İstanbul' kelimesini tercih ettiği gözlendi. 

Bakan Dendias, İstanbul ziyareti çerçevesinde gündüz saatlerinde Fener Rum Patrikhanesi'nde gerçekleştirilen dini merasime iştirak edip Bartholomeos ile görüşme yapmıştı. 

Yorumlar (0)