Cezaevinde isyan çıktı: 58 ölü

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'da, cezaevinde meydana gelen isyan ve çatışmalarda ilk tespitlere göre 58 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

DÜNYA 13.11.2021, 20:44 15.11.2021, 09:18
Cezaevinde isyan çıktı: 58 ölü

Ülke basınında yer bulan habere göre, Ekvador'un güneybatı bölgesindeki Guayaquil şehrine bağlı olan Litoral Hapishanesi'nde çatışma ve isyan çıktı.

Olaylarda şu ana değin 58 mahkum can verdi, 12 kişi ise yaralandı. Bölgeden patlama ve silah sesleri gelmeye ediyor.

Hapishanedeki olayları kontrol altına alabilmek için çok sayıda kolluk gücü görevlendirildi. Gerçekleştirilen aramalarda yüksek sayıda kesici alet ve silah ele geçirildi.

Yetkililerin gün içerisinde olaylara dair basın toplantısı gerçekleştireceği öğrenildi.

Yerel basına göre, olayların çeteler arasındaki liderlik yarışı ve cezaevi şartlarından kaynaklandığı iddia ediliyor.

OHAL ilan edilmişti

Başkan Guillermo Lasso, geçtiğimiz 31 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Ekvador'daki bütün hapishanelerde iki aylığına OHAL ilan edildiğini bildirmişti.

Ülkede cezaevi problemi

Yaklaşık olan 38 bin hükümlü ve tutuklunun bulunduğu Ekvador hapishanelerinde, çeteler arasında meydana gelen olaylar dönem dönem isyanla neticeleniyor.

Ülkede 24 Şubat günü 3 kentte aynı anda vuku bulan isyanlarda da 80 mahkum yaşamını yitirmişti.

İki farklı cezaevinde 23 Temmuz tarihinde mahkumlar arasında yaşanan çatışmada 21 kişi can vermiş, 35 kişi de yaralanmıştı.

Son olarak 29 Eylül günü hapishanede çeteler arasında meydana gelen çatışmada 118 mahkum vefat etmiş, 80 kişi ise yaralanmıştı.

Yorumlar (0)