Boris Johnson: Virüsün yeni türü çok daha ölümcül!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ilk olarak İngiltere’de görülen ve ardından dünyaya yayılan virüsün mutasyon geçirmiş yeni türünün çok daha ölümcül olduğunu kaydetti.

DÜNYA 22.01.2021, 23:21 24.01.2021, 09:27
Boris Johnson: Virüsün yeni türü çok daha ölümcül!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Başbakanlık Ofisi’nde düzenlemiş olduğu basın toplantısında, “Koronavirüste tespit edilen yeni türün çok daha yüksek bir ölüm oranıyla bağlantılı olabileceği konusuna dair kimi kanıtlar bulunuyor.” şeklinde konuştu.

Hükümetin Baş Danışmanı Vallance ise şu anda 3 ayrı koronavirüs türünün Güney Afrika, İngiltere ve Brezilya’da görüldüğünü ifade etti.

“Yüzde 70’e kadar daha kolay bulaşabiliyor”

İngiltere’de ortaya çıkan mutasyonlu türün, diğer virüs türlerinden yüzde 30 ila yüzde 70 oranında daha da kolay bulaşabildiğini ifade eden Vallance, bu türün pozitif vakalarda görülmesinin konuyu ispatladığını paylaştı.

Henüz verilerin yeteri kadar güçlü olmadığını ifade eden Vallance, orijinal türde enfekte olan kişilerinin 100’de 1’inin hayatını kaybetmesinin beklendiği fakat yeni tür için bu sayının 13 veya 14’e yükseldiğini kaydetti.

“Çok daha fazla endişelendiriyor”

Vallance, bu yeni türlerin “kesinlikle çok daha fazla endişe verici” olduğunu ve “aşılara daha az duyarlı oldukları manasına gelebilecek olan özellikler” bulunduğunu fakat bu aşamada kesin olarak bir şey ifade edilemeyeceğini ifade etti.

1 günde bin 401 kişi yaşamını yitirdi

Bununla birlikte ülkede bakanlık tarafından yapılan açıklamada son 1 günde bin 401 kişinin daha yaşamını kaybetmesiyle koronavirüs kaynaklı hayatını kaybeden kişi sayısı 95 bin 981 oldu.

İngiltere Avrupa’da virüs sebebiyle en fazla can kaybının görüldüğü ülke. Yeni türün vakaları yükseltmesi sonrası 5 Ocak tarihinde tekrar karantina kararı alınmıştı.

Yorumlar (0)