Boris Johnson, Trump'ın kâbusu oldu!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın yoğun bakıma kaldırılması ABD Başkanı Donald Trump'ın kâbusu oldu. Başkan Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence düzenli aralıklarla Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi yaptıracak.

DÜNYA 07.04.2020, 09:18
Boris Johnson, Trump'ın kâbusu oldu!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, kendisinin ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'in, düzenli aralıklarla Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi yaptıracağını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Covid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün Beyaz Saray'da düzenlediği günlük basın toplantısında konuştu.

Konuşmasına, "Koronavirüs ile savaşın zor bir safhasına giriyoruz." diyerek başlayan ABD Başkanı Donald Trump, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) teşhisi konulan ve bugün yoğun bakıma alınan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın durumunu değerlendirdi. 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, yoğun bakıma alınmasından dolayı çok üzgün olduğunu kaydeden ABD Başkanı Donald Trump, "Çok iyi bir dostum olan Johnson'a en iyi dileklerimi iletiyorum. Yoğun bakıma alınmak ciddi bir mesele. Amerikan halkı, Johnson için dua ediyor." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi üzerine çalışan iki Amerikan firmasından uzmanların da yardımcı olmaları için Boris Johnson'ın doktorlarının yanına gönderildiğini kaydetti fakat firma ismi anmadı.

New York'a giden hastane gemisi koronavirüs hastaları için

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda "Düşman ile her cephede savaşıyoruz." ifadelerini kullanan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 3000 sağlık personelinin koronavirüs salgınını merkez üssü konumundaki New York'a gönderildiğini bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, New York limanına demirleyen Amerikan Donanmasına ait "Comfort" isimli geminin de başta planlandığı gibi normal hastaların değil de Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastalarının tedavisi için kullanılması konusunda da "Hem New York Valisi Andrew Cuomo ile hem de New Jersey Valisi Phil Murphy ile görüştüm. Bu gemiyi, vaka sayılarının en yoğun olduğu New York ve New Jersey'deki Covid-19 hastalarının tedavisi için kullanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs ile mücadelede ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına da dikkati çeken Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "Sağlık çalışanlarımız, hastanelere savaşçılar gibi gidiyor." ifadelerini kullandı.

Trump ve Biden telefonda görüştü 

ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, kasım ayındaki başkanlık seçimleri için Demokratların "favori" adayı olan Joe Biden ile bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Görüşmede, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını değerlendirdiklerini belirten Başkan Donald Trump, "Biden ile gayet iyi bir konuşma yaptık. Gayet dostçaydı." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Trump, "Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadelede Çin ile çalışıyor musunuz?" şeklindeki bir soruya ise "Çin ile yeni bir ticaret anlaşması imzaladık. Belki de bu zamana kadar yapılmış en büyük anlaşmaydı. Umuyorum Çin bu anlaşmanın hakkını verir. Vermezse size cevabım farklı olur." diye konuştu.

Trump ve Pence düzenli olarak test yaptıracak 

Sürekli kendisi ve ekibi maske takmadığı için eleştirilen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, "Hem ben hem de Başkan Yardımcısı Mike Pence, düzenli aralıklarla test yaptıracağız." açıklamasında bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise bu sabah bir test yaptırdığını ve sonucunun "negatif" çıktığını açıkladı.

"Her köşe başlarında bekleyip test yapamayız"

ABD Başkanı Donald Trump, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki test kiti miktarının yetersiz olduğu iddialarını ise "Biz federal hükümetiz. Biz köşe başlarında bekleyip test yapamayız." ifadeleriyle eleştirdi. 

Yeni tip koronavirüse karşı alınan ve 30 Nisan'a kadar uzatılan koronavirüs tedbirlerinin bu tarihte gevşetilip gevşetilemeyeceği konusunda Başkan Donald Trump, "Bu konuda yorum yapmayacağım." dedi.

"USS Theodore Roosevelt" gemisinin kaptanının mektubunu yorumladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'a, Amerikan Deniz Kuvvetleri Genel Sekter Vekili Thomas Modly, görevden alınan "USS Theodore Roosevelt" Uçak Gemisi kaptanı Brett Cozier'i hakkında, "Yaşadığımız bilgi çağında gönderdiği bu e-mailin kamuoyuna sızdırılacağını düşünmemişse bana göre bu gemiye kaptanlık etmek için ya çok naif veya çok aptaldır." yorumu da soruldu. 

ABD Başkanı Donald Trump, "USS Theodore Roosevelt" Uçak Gemisi kaptanı Brett Cozier'in gönderdiği mektuba ilişkin de "Bu mektup gönderilmemeliydi ve sızmamalıydı. Bu askeri bir operasyon." ifadesini kullandı.

Hem Amerikan Deniz Kuvvetleri Genel Sekter Vekili Thomas Modly hem de "USS Theodore Roosevelt" Uçak Gemisi kaptanı Brett Cozier hakkında iyi şeyler duyduğunu vurgulayan Başkan Donald Trump, "Bu konuya dahil olup, neler olduğunu göreceğim. Yaşadığı kötü bir günün bir insanın tüm hayatını mahvetmesini istemiyorum." ifadelerini kullandı. 

ABD Başkanı Donald Trump bu konuyu ABD Savunma Bakanı Mike Esper ile de görüşeceğini belirtti.

Cozier, gemidekilerin karada karantinaya alınmasını istemişti

"USS Theodore Roosevelt" Uçak Gemisi kaptanı Brett Cozier, cuma günü gemideki personelde yeni tip koronavirüs (Covid-19) saptandığına ve personelinin tamamının karaya çıkarılmasına ilişkin Amerikan Donanmasına gönderdiği mektubu, aynı zamanda basına ve komuta zincirinin dışındaki kişilere gönderdiği gerekçesiyle görevinden alınmıştı.

Tartışma çıkaran 4 sayfalık mektubunda, gemideki personelin 14 günlük karantina ve sosyal mesafe kurallarını uygulamasının mümkün olmadığını belirten "USS Theodore Roosevelt" Uçak Gemisi kaptanı Brett Cozier, gemideki herkesin karada karantinaya alınmasını istemişti.

Yorumlar (0)