Bolsonaro'dan halk eleştirisi: Kötü seçim yaptılar!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Arjantin'deki genel seçimlerle ilgili, "Arjantin kötü bir seçim yaptı. Halk, kendisini çukura gömenleri iktidara getirdi" dedi.

DÜNYA 29.10.2019, 00:06 29.10.2019, 01:36
Bolsonaro'dan halk eleştirisi: Kötü seçim yaptılar!

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Arjantin'de yapılan başkanlık seçimlerini Peroncu Alberto Fernandez'in kazanmasının ardından, "Kristal kürem yok ama öyle zannediyorum ki Arjantin kötü bir seçim yaptı." ifadelerini kullandı.

Asya ve Orta Doğu ülkelerine ziyarette bulunan Bolsonaro, "Üzgünüm, kristal kürem yok ama öyle zannediyorum ki Arjantin kötü bir seçim yaptı. Halk, kendisini çukura gömenleri iktidara getirdi. Onu tebrik etmeyi düşünmüyorum. Şu an için birbirimizi rahatsız etmeyeceğiz, onun siyasetteki gerçek pozisyonunu görmek için bir süre bekleyeceğiz." dedi.

Ülkenin yeni devlet başkanı Fernandez

Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, Arjantin'de ağustosta gerçekleştirilen ön seçimlerde Cristina Kirchner-Alberto Fernandez formülünün yüzde 47 oy almasından sonra, Arjantin'i Venezuela ile karşılaştırmış ve "ön seçimlerde solun haydutları iktidara dönmeye başladı." demişti.

Arjantin'de pazar günü yapılan seçimlerde, peronizmi temsil eden Herkesin Cephesi Koalisyonu geçerli oyların yüzde 48'ini almış, Alberto Fernandez ülkenin yeni devlet başkanı, önceki Devlet Başkanı Cristina Kirchner de devlet başkanı yardımcısı oldu.

Yorumlar (0)