BM, PKK ile anlaşma imzaladı!

Birleşmiş Milletler, terör örgütü PKK ile resmi törenle anlaşma imzaladı.

DÜNYA 01.07.2019, 23:33
BM, PKK ile anlaşma imzaladı!

Birleşmiş Milletler büyük bir skandala imza attı. BM, SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK ile "bünyesindeki çocuk savaşçıları bırakması" için resmi törenle anlaşma imzaladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin silahlı çatışmalarda çocuklar konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba, 29 Haziran 2019'da Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre ofisinde bir araya geldiği SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK üyesi Mazlum Abdi ile örgütün eylem planına resmi törenle imza attı. Eylem planında "örgütün bünyesindeki çocuk savaşçılarını bırakmak" bulunuyor.

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan yazılı açıklamada, "SDG'nin (PKK), bu anlaşma ile çocukları savaşçı olarak kullanmamayı, bünyesindeki kız ve erkek çocuklarını belirleyerek ayırmayı ve bu konuda önlemler almayı taahhüt etmiştir" denildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterinin silahlı çatışmalarda çocuklar konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba ise "eylem planı" olarak tanımlanan anlaşmaya ilişkin, "Suriye'deki çocukların korunması için önemli bir gün ve SDG'nin şemsiyesi altında faaliyet gösteren hiçbir örgütün bundan sonra çocukları savaşçı olarak kullanmayacağına dair sürecinin başlangıcı." yorumu yaptı.

Birleşmiş Milletler'den yapılan yazılı açıklamada, eylem planının, "Birleşmiş Milletler ve Suriye Demokratik Güçleri arasındaki aylarca süren istişareler sonucu imzalandığı" belirtildi.

"Siyasi meşruiyet tanınmıyor"

Günlük basın brifinginde anlaşmaya ilişkin açıklama yapan BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric ise "Özel Temsilcinin (Virginia Gamba) eylemleri, SDG ya da daha önce de görüşmeler yapmış olduğu hiçbir silahlı gruba siyasi meşruiyet tanındığı anlamına gelmiyor. Onun görevi çocukları çatışmalardan kurtarmak ve kendisi buna odaklanıyor. (Örgütle) etkileşimi hiçbir şekilde herhangi bir gruba meşruiyet tanımıyor." değerlendirmesinde bulundu.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) sürece dahil olup olmadığına ilişkin ise eylem planının Birleşmiş Milletler (BM) ve YPG/PKK'nın paravanı SDG arasında imzaladığını vurguladı.

Birleşmiş Milletler raporuna göre YPG, 2016'da bünyesinde 46 çocuk savaşçı bulundururken, bu sayı 2017'de yaklaşık 5 kat artarak 224'e yükselmişti.

Yorumlar (0)