BM, İsrail'i kara listeye aldı! Tel Aviv'de yer yerinden oynadı

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'i "çatışma yaşanan yerlerde çocuklara zarar veren" ülkelerin yer aldığı kara listeye aldı. İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, kararın şoke edici olduğunu belirterek, "Son derece şok edici. Nefretle alınan bir karar." yorumunu yaptı.

DÜNYA 07.06.2024, 21:55 Hakan Öksüz
BM, İsrail'i kara listeye aldı! Tel Aviv'de yer yerinden oynadı

İsrail, BM tarafından "çatışma yaşanan yerlerde çocuklara zarar veren" ülkelerin yer aldığı kara listeye dahil edildi. İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Erdan, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in kararına dair resmi bildirim aldıklarını söyledi. Gilad Erdan, "Nefretle hareket edilerek alınmış bir karar." dedi.

Netanyahu: "İsrail ordusundan daha ahlaklı ordu yok"

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hamas'ın birbirinden saçma iddialarını gerçekmiş gibi kabul ettiler. Bugün tarihin kara listesine giren İsrail değil, Birleşmiş Milletler'dir. Dünyada ahlak bakımından İsrail ordusundan daha yüce bir ordu yok. Guterres'in kararı, bu gerçeği değiştiremez." yorumunu yaptı.

Yisrael Katz: "Guterres, Yahudi karşıtı olarak tarihe geçecek"

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, BM'nin kararının "utanç verici" olduğunu dile getirdi. Katz, "Kötücül bir karar. BM Genel Sekreteri Guterres, Yahudi karşıtı olarak tarihe geçecek. Bu karar, BM ile ilişkilerimizi etkileyecek." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)